Aika kiva olisi tuohon Balin ilmastokokoukseen osallistua.  Varmaan siellä on aika lämmintä, yöt täynnä taikaa ja ruoika eksoottisen herkullista.  Osaisin minäkin siellä ihan fiksusti keskustella kokouksen aiheesta.
- On se vaan kelejä pidellyt. Thats been keeping weathers, you know.
- Yeah.
- Lämmintä piisaa. Its warm enough.
- Yeah.
- Tais luvata huomiseks vielä enempi lämmintä. May be its even a litlle bit hotter to-morrow.
- Yeah, thats right.
- Sais se sataa välillä. I hope some rain every now and then.
- When?
- No vaikka tänä iltana. May it rain in the evening, my love.
- In may its already summertime.
- Joko se on kesä? Why on earth?
- No, in the moon. And dont say my love. I`m very expensive girl and your pants are very cheap, you old fool! Farewell!

Että kyllä se smooltoolk meikäläiseltä onnistuu vaikka ilmastokokouksessa. Säässä pysyisin hyvinkin tiukasti, kun kauppareissuillakin tuttujen kanssa samaa aihetta puntaroidaan läpi vuoden.  Satoi tai paistoi, niin aina heitetään pari huolestunutta sanaa tulevasta heinänteosta tai perunannostosta.

Niin, se luukku. Ollaankin jo puolessa välissä. Lukijat vain taitavat väsähtää ennen kirjoittajaa. Kun oikein innostun, niin aloitan vuoden 2008 joulukalenterin heti laskiaisesta.  Ja tämä ei ole lupaus, vaan uhkaus.

Siihen luukkuun on kätketty pari tikettiä sinne Balille. Siitä säästä voi sitten jutella paikallisten kanssa, kun se kokous taitaa jo loppua ja kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että tarttis tehrä jotain. Kun vain keksisi keinon, joka ei maksa mitään, niinkuin ei heidän matkansakaan. Kyllä valtio kyyrin maksaa.

Niin teidänkin. Lasku vaan sinne valtionvarainministeriöön tai sinne päin.  Minulta saa se luukun avaimen, kun muistaisin mihin sen piilotin.