Uusi Lucia-neito sitten ruunattu, sanottiin uutisissa. Vahinko, niin nätti ja vaalea kuin talvinen luonto. Sitten se ruunataan. Olisi muuten mukava tietää - noin tekniseltä kannalta - miten se ruunaus oikein tapahtuu. Tässä tapauksessa.
Neljän ja puolen asteen pakkasessa kävin kaupassa. Siitä olikin tulla extreme- laji, kun unohdin pitkät alushousut tykkänään poies. Onneksi muistin laittaa sentään päällimmäiset housut, nekin tosin kesämallia. Tuntui reisissä vähän raikkaalta. Kotona, raahattuani pyöräkassia maitoineen, linnunsiemenineen ja muine tiiliskiven painoisine eineineen kilometrin alati jyrkkenevää ylämäkeä, ylävartalo höyrähti superlämpimän takin riisuttuani kuin Vesuvius parhaimmillaan. Housut heitettyäni reiteni olivat selvästi jäisessä huurussa.
Mutta silti veri kuumana kohisee! Hei, joku sanoi ääneen, että älä unta nää, vanha gubbe! No, viimekin yönä näin kahdet hyvät unet, mutta en kerro koska ääneen puhuttuina tai kirjoitettuna ne muuttuvat järjettömiksi ja sangen yksioikoisiksi.
Niin ikään muuttunut on valveillaolokin, vaikka sentään aurinko näyttäytyi tänäänkin ja painui mailleen inhimillisesti katsoen aivan liian varhain (jostain muustakin sanotaan samoin sanoin) rakentaen lounaiseen taivaanlaitaan komean valosouvin.
Tänään ei kannata mennä Pekingiin, siellä on melkein yhtä kylmää kuin kotona. Mutta Las Palmasissa on 23 astetta, joten sinne voisi painua hiihtämään vettä pitkin. Minä kyllä katselisin sitten rannalta sitä hiihtoa, jos ehtisin. Kiinnostaa kovasti myös ensi kevään bikinimuoti. Toivottavasti asuntomarkkinoista alkanut Yhdysvaltain talouden lievä alamäki vaikuttaa myös naisten uima-asujen kangasmäärän pienentymiseen entisestään. Näillä eväillä pyrin, paitsi sääguruksi, myös talouden ja pintamuodin huippuasiantuntijaksi, joka myy harkittuja lausuntoja viranomais- ja tv-verkkoihin. Välitän myös malleja Lontoon, Pariisin, New Yorkin ja Milanon mallitaloihin, koska en itse tarvitse niitä kaksimetrisiä luuviuluja. Kitaran muotoiset pidän itselläni.  Se oli vihje. Ei kuitenkaan totovihje, joten älkää pelatko sillä, vaikka Liisan-poika onkin ravannut aika hyvin.

Avaan nyt kumminkin housut säällisesti jalassa uuden luukun joulukalenterista. Ja sieltä löytyy...
Saatte arvata kaksi kertaa, kun teillä tuntuu löytyvän sitä villiä mielikuvitusta sen verran paljon, että välillä ihan heikottaa.

ANTAA  PALAA !