Heräsin tänä aamuna jo kuudelta ja yritin nukahtaa uudelleen.  Edes kissa ei ropsutellut ulospääsyä, ei ollut itsellä vessahätää, vaimo uinui vierellä kaikessa rauhassa kuorsaamatta, oli pimeää, käänsin kylkeä, käänsi toista, kerran vielä kolmannenkin.  Vaan ei uni tullut.  Aivan sairasta.  Olokin oli ihan hyvä.  En vain vaipunut tuttuun tiedottomuuteen.
Puoli seitsemältä tajusin olevani nälissäni.  Sitä se viikon hernerokkakuuri teettää:  aiheuttaa vakavaa unettomuutta. Oli pakko nousta ylös.  Kissa nosti olohuoneen sohvalta päätään ja ihmetteli silmät viiruina, että mitäs siinä rompottelet, huokaisi ja alkoi nuoleskella turkkiaan ulosmenotimmiin.  Itse laitoin kahvin valumaan ja pari paahtoleipää ruskettumaan, säädin lämmitystä vähän isommalleen, kävin veskussa ja päästin eteisen siirtyneen kissan ulos ja hain lehden laatikosta.  Aamukahvi menee väärään kurkkuun, ellei samalla lue tuoreita uutisia.
Avasin aamutoimitusten jälkeen koneenkin, mutta blogituttavat näyttivät nukkuvan sikeästi. Joku siellä jo kääntyili levottomasti lievä hiki otsalla. Taisi olla illalla tosi hauskat pikkujoulut - jo kolmannet melkein putkeen. Kaikesta on maksettava, eikös juu!  Hei, kuka tuolla vieressä makaa.  Viime yönä oli ihan eri näköinen mies: paljon paksumpi ja kalju.  Paljonkohan joutui tekemään väliä, on paljon nuorempikin. Kyllä kauppa kannattaa.  Vai oliko se sitä vanhaa viehätysvoimaa uudessa paketissa.  Ja siellä: lopettakaa jo! Aloititte jo puolilta öin, eikä merkkiäkään väsymisestä.  Jotkut ne vaan jaksaa, vaikka tuota ikääkin alkaa jo olla sen verran että... No, sydänfilmi on varmaan kaiken varalta otettu?  Ettei tule äkillisiä yllätyksiä.
Kiva tuommoinen infrapunakameran ja nettiyhteyden liittymä.  Eikä maksa paljon.  Meidänkin makuuhuoneessamme olisi semmoinen mukava: näkisi seuraavana päivänä omat veikeät hommansa vaimon kanssa. Paitsi, että se liiketunnistin ei reagoi tavalliseen kyljen kääntämiseen, joten se siitä sitten.

Niin, että siellä luukussa odottaakin sellainen weppikamera, jonka voi kukin sitten ripustaa oman tai tuttavansa makkariin, vessaan, autotalliin, keittiöön tai vaikka halkoliiteriin.  Missä vain ne arkaluontoisimmat touhut sitten tehdäänkään. Saunassa linssi tosin huuruuntuu.

Niitä on sitten kiva katsella joulupäivänä suvun ja ystävien kanssa.  Siinä sitä nauru raikaa ja ilo on ylimmillään.  Ja sormella osoitellaan.