On yö tumma kuin tropiikin yö. On se lämminkin - vuodenajan huomioon ottaen.  Että ei pitäisi valittaa, mutta kun kauheasti valituttaa.  Mutta niinhän se on: joulun kaupallinen sanoma on pelkkää valhetta, jonka turvin meille myydään turhaa krääsää yllennetyin jouluhinnoin alistaen hyvän tahdon joulupukkikin kaupallisuuden tahdottomaksi lähetiksi.
Ja lapset laulavat sirkein silmin ja kirkkain äänin, että "hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemuraikkahin aika; hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä"  antaen isänmaan toivoillemme realistiset eväät kestää tulevat taloudelliset ja henkiset odotukset ja paineet.

Anteeksi, ei tuo ole mitään joulukalenteritarinaa, mutta kun hetken ajan synkistyneet pimeyden voimat pääsivät valtaan ja ohjasivat sormiani näppäimillä.  Mennäänpä kurkistamaan lauantain luukkuun sisälle, jota vallaisevat useat valohoitoon sopivat spotit. Eivätkä saranat narise eivätkä turhaan kitise, vaan luukku on valmiiksi kutsuvasti auki ja sieltä löytyy:

metallinen putki, jonka kyljessä lukee "lumentekotykki (vain rauhanomaiseen toimintaan)."  Jopas sattuikin juuri sopivasti, kun aitoa ei löydy mailta eikä edes halmeilta. Lisäohjeissa lukee, että toimii parhaiten pakkasessa. Niinpä tyhjennän kiireesti pakastimen kaikesta joutavasta. Huomenna laitan ne mehuiksi. Tilalle sijoitan lumitykin lunta tuottamaan. Tuon jopa lumikolan valmiiksi pakastimen luo voidakseni kolata kohta polun varteen kunnon nietokset. Ja lumitykki tuottaa koko ajan lisää niin, että täältä sitä saa.

Naapureille en taida antaa, kun on niin kiva olla kateuden kohde edes jossakin suhteessa. Blogiystävät ajavat pihaan ja porukalla täytetään takakontit valkoisella, aidolla tekolumella, juodaan teetä ja jaellaan sympatiaa.  Tehdään pulkkamäki tuohon tontin rinteeseen, josta kerran laskin takapuolellani joulukinkun kanssa, kun piti viedä se kellariin. Kinkku voitti viidellä metrillä.

No, annan minä naapureillekin. Onhan sentään hyvän tahdon aika. Ja sadevesihän on vanhin voitehista, sehän on melkein kuin taivaan mirhamia.  Että antaa tulla vain kuin kesällä naisten viikolla.