Eipä anneta tuon harmaan sadekelin häiritä. Sehän vain sulattelee likaisia lumia. Ajatella, niin puhtaina ne maan pinnalle laskeutuvat - ja niin syntisen likaisina puroina pois virtaavat. Ja lapset riemuitsevat kevätpuroja tehdessään. Eilenkin varjonovellikkoon mennessäni kolme pientä suojapukuista kaiveli kepeillään erään pihatien rummun molemmissa päissä saadakseen veden virtaamaan. Huutelivat rummun läpi toisilleen ohjeita ja viestejä. Olivat keksineet uuden viestintäkeinon, joka teki heidän äänestään vahvennetun ja mystisesti kumisevan. Tuli oma lapsuus elävänä mieleen, kun ainakin toinen saapas vuoti ja varpaita paleli, kohta käsiäkin, mutta sisälle ei vaan malttanut lähteä. Kun piti auttaa kesää tulemaan.
Ensi sunnuntaina pitäisi mennä Jyväskylän Kirjamessuille, kun esikoinenkin siellä luuraa. Virnistelen sitten yleisömuurin takaa (niiden kahden). En oikein tiedä, onko tuollainen sirkus oikea areena kirjojen esittelyyn. Saas kattoo!
Serkkupoika (vuoden kai minua vanhempi "poika") otti yhteyttä. Olivat innostuneet ajatuksesta järjestää musikaalisen sukulaistapaamisen Palokan pelimannitalolla toisen säveltäjäserkkuni kanssa. On itse k.o. taitaja viulupelimanni ja nuorten pelimannien vetäjä ja pelimannitalon idean isä ja toteuttaja. Sinnehän pitää loppukuusta laittautua, kun nykyisin ei sukulaisiaan tapaa muuta kuin hautajaisissa. Mukavampi tavata itse kunkin eläessä. Uskonpa, että siinä tilaisuudessa laulu raikaa ja soitto soi. Jututkin lentävät pääskysen siivin, vaikkei karjalaisia ollakaan. Mitä lie pohjalais-savolais-saarijärveläissukukuntaa.

Seuraava kirjallinen lukutuokio pidetäänkin Nörtin lämmittämän savusaunan pukuhuoneessa alkavan kesän kunniaksi - oli sää sitten mikä tahansa. Luetaan, kerrotaan hassuja juttuja paljain päin. Ei siis pidetä hassuja hattuja. Ei tarvitse, kyllä meidät muutenkin tunnistaa.

Paistaa se aurinko vielä risukasan taaksekin, uskokaa pois. Ja voihan sitä aina kömpiä sen kasan ylikin, ei se huimaavan korkea ole. Kun harakkakin on vienyt siitä muutaman oksan pesänsä rakennustarpeiksi.