että vappu on ohi, varsinkin kun keli on kuin heinäkuussa. Ja varsinkin, kun ei tänäkään aamuna tarvinnut vaivautua ylös sängystä, ennen kuin tuntui olo siihen sopivalta. Ei, en juhlinut nestepitoisilla aineilla. Muutamaa olutta ei lasketa, täytyyhän sentään nestetasapainosta pitää huoli. Ainakin sen verran, että maha hölskyy rattoisan kotoisesti.
Kaksi päivää vain nautin kesästä, mitä nyt muutaman risun pihasta raivasin ja kissaa rapsuttelin ja vaimonkin pihalle houkuttelin. Vasta tänään laitoin grillipaikan kuntoon. Onneksi hiilet ja sytytysneste oli viimesyksyistä, ettei tarvinnut edes huoltsikalle lähteä. Siinä se siankylki kuumassa käristyi ja taisi ihokin vähän punastua. En tosin pala nahaltani kovin helposti, kun jo nuorena sain Kyproksen aurinkoporauksessa palovakuutuksen.
Kissakin pyöri jaloissa makupalaa odotellen. Unohdin sitten antaa, kun se ei kuumaa lihaa kärsi syödä. Kun menin aterian jälkeen ulos röyhtäilemään, kissa naukui siihen tyyliin, että mikset minulle tuonut sitä lihaa. Tajusin viestin vasta äsken. Täytyy varmaan leikata sille iltapalaksi siivu. En itse - eikä vaimokaan - jaksanut paljon sitten syödäkään, kun aurinko oli uuvuttanut molemmat  Jäipä syötävää pariksikin kertaa. Niin ettei pyhänseutuun suuresti tarvitse ruuanlaittoon panostaa, vaan vain öllötellä auringossa ja auringon vieressä. Jos nahka käryää, niin mennään sitten auringon taakse piiloon.
Kohta täytyy mennä siileille tarjoamaan raksuja. Raikkaat vedet vaihdoin äsken. Saattavat olla ahneita vedelle hellepäivän jälkeen. Huomenna taas keksitään jotain pientä ja kivaa, vai?