Kuinkahan kylmä olisikaan, ellei tuo paljon mainostettu ilmaston lämpeneminen olisi vaikuttamassa. Varmaan radiossakin luettaisiin kelitiedotusta, että vitiä sataa nuoskan päälle ja saattaa yllättää etelän autoilijat, joten laittakaapa lumiketjua renkaan ympärille ja lapaset lapsille.
On niin kylmä, että kissakin tuli sisäsohvalle päiväunille, vaikka asuu vakituisesti paksun turkkinsa sisällä. On ehkä myös kyllästynyt jatkuvaan varpusten tsirkutukseen ja harakkaperheiden elämöintiin.
Eipä silti. eipä ole itselläkään huono omatunto siitä. että on istunut kolmisen tuntia koneen äärellä.  Että minäkö nettiriippuvainen?  Minä, vanha ukko?  Nuorisohan se itsensä ja selkärankansa pilaa mesettämällä kaiken päivää ja yötä.  Hyi teitä, nuoret!  Minä sentään syön välillä sekä antaudun päiväunillekin. Tuleehan siinä liikuntaakin koneen, keittiön pöydän ja sohvan väliä kulkiessa.  Kun oikein reipastuttaa, matkustan niinkin kauas kuin postilaatikolle.  Ellei sitten vaimo ole ennen minua käynyt.  Niitä matkoja emme tee yhdessä, sillä täytyyhän yhteen hitsautuneella parillakin olla oma elämä, jolloin voi tarkemmin miettiä kumppaninsa vielä salassa olevia mahdollisia vikoja ja samalla omaa täydellisyyttään.
Tosin saatamme käydä sataman Palvipäivillä lauantaina tai sunnuntaina, ellei sitten tuule, sada vettä, laiskota tai tule muita force majore - tilanteita.  Pitäisi oikeastaan soitella kuopukselle, että lähtisikö se kuskiksi, kun matka on niin pitkä: ensin kylälle kilometri ja siitä rantaan ainakin kaksisataa metriä.  Ja jossain vaiheessa pitäisi kotiinkin palata  nälissään kuuman palvikinkun kanssa.  Oikeastaan, kuopus, voisit soittaa laiskanletkeälle isällesi tuosta reissusta.  Voisit saada vähän bensarahaa ja kimpaleen sitä savusaunassa kypsennettyä kinkkua. 
Siinä samassa saunassa kylvettävät sitten sunnuntaina muutamia silmäätekeviäkin.  Yhtään optikkoa siellä ei tietääkseni ole löylyista nauttinut.  Eikä missiä. Olisi ihan mukava vilkuilla semmoista kunnolla savustettua tipun rintaa tai kiiltavän ruskeaa reittä.  Siinä herahtaisi vesi kielelle aika monelle ukkelille, vaikka suu muuten tuohesta olisikin.
No, ei pidä provosoitua, vaikka provosoitaisiinkin.  Korkeintaan ihan pikkuisen.  Mennään nyt sitten näillä emmeillä kohti viikonloppua hyvin sateen- ja kylmintoivotuksin. 
Kohta muutan Buenos Airesiin, jossa on nimestä päätellen aina kaunis ilma.  Onhan Suomessakin Kaunispää.  Tämänkin paikan nimeksi voisi uusioristiä vaikka Hyvänilmanlahdeksi.  Kaikki sateen ja kylmän vaivaamat kunnat voisivat liittyä saman nimen alla, niin johan rupeaisi sää paistamaan.

Se on takuuvarma juttu, se!

P.S.  Ei siellä enää sunnuntaina ketään kylvetettäviä ole, vaan lauantaina klo 15 kunnanjohtaja kylvettää vieraansa. Peseekö selätkin, sitä en tiedä.