Vanha vitsi, tuo otsikko.  Sortuu siihen joskus ihmisen lapsikin, kun ei parempaa keksi.  Jeesus ei pahemmin vitsejä kertonutkaan, kun jo silloin väärinkäsityksen vaara oli ilmeinen.  Hän jo tajusi, että puhe ilman hymiöitä on riskaabelia hommaa.  En ole kovin paljon Raamattua lukenut, mutta ei siihen aikaan reportterit juurikaan ympärillä pyörineet, kuvaajista puhumattakaan.

Jos Jeesus eläisi tätä päivää ja hänellä olisi oma blogi, niin kuka jaksaisi sitä seurata!  Kuka jaksaisi lukea pelkkää hymistelyä, mitä nyt ohimennen kävisi pistämässä Nokian kurssin jyrkkään alamäkeen.  Ihan haukotuttaisi saarnat köyhien taivaspaikasta, itse ovat osansa valinneet laiskuuttaan.  Jeesuksen aikaan ei taidettu tajuta edes rotuongelmaa.  Sehän taitaa olle vasta sivistyksen mukanaan tuoma dilemma.  Taitaa siinä olla uskonnon lajillakin jotain osuutta.

Olen minäkin katsonut syrjäkarein naapuriani, vaikka se on valkoinen ja luterilainen.  Mutta vihaksi pisti, kun se pelasi pihassaan jotain karjalaista kyykkää ja pakotti poikansakin sitä harrastamaan.  Yritti minuakin samaan hölmöyteen.  Siedin kumminkin, kun se ei ollut musta, ei mustalainen, ei mormooni tai muutenkaan ympäristöön sopimaton, vaan ihan kotoisasti hankala tyyppi.

Myi talonsa, muutti pois.  Nyt naapurissa asuu ja elää mukava pari: ylipainoinen eläkeläinen, puhuu suomea eikä soita ovikelloa milloin sattuu. Pihalla puhutaan mukavia ja naureskellaan menneitä aikoja. Vanhanpuoleisia kun ollaan molemmat, elämän ehtoopuolella. Sitä kuitenkaan tunnustamatta.  Ehkä kumminkin se loistava tulevaisuus takana, hyvin kaukana.  Tuskin edes enää muistin tällä puolen.  Ainoana lohtuna enää se, että muistaa sen mitä on unohtanut.  Kun purkaa kauppakassia, eikä siellä olekaan sitä  hiivaa.

Onko se edistystä, ettei tarvitse kirjoittaa itselleen kauppalappua.  Silloin, kun vaimo hallitsi keittiötä ja jääkaapin sisältöä, niin tarvitsin aina sen lapun  kauppareissulle.  Kun kävimme yhdessä, niin tavaraakin tuli lähes tuplaten.  Vaimon aivoverenvuodon jälkeen kirjoitin jonkin aikaa itselleni lunttilappuja kauppaan.
En enää nykyään - minä muistan!
Ainakin luulen niin.