Lähes kolmimetrisen muurin päälle oli valettu pullon sirpaleita, mutta pojat olivat varautuneet styrox-levyillä, joiden päällä saattoi huoletta istua ja tarkkailla ihmisten touhuja terassin verhottoman maisemaikkunan läpi.  Pojilla oli mainiot näköalat suoraan valaistuun olohuoneeseen ollen näin illalla itse suojassa tuuheiden vaahteroiden alla vain kymmenen metrin päässä terassista.  He kiistelivät vaimealla äänellä kiikarin käyttövuorosta, joka tosin oli pojista nuoremman omaisuutta, mutta vanhempi käytti sumeilematta vahvemman oikeuttaan lisäten, että hän sentään ymmärsi jotain naisen rintojen päälle - olipa kerran päässyt kopeloimaankin liivien alta.  Eikä muutenkaan nuoremman passannut liikoja katsoa, kun muutenkin sortsit kiristivät haaroista.  Eikä vanhempi poika ottanut kuuleviin korviinsakaan toisen väitettä, että se muka olisi serkkutyttöä päässyt heidän vintillään sormella koittamaan.  Se olisi ollut jo liikaa, mokoma räkänokka!  Muka oikein sormella.  Siitä hyvästä hän taitaisi omia koko kiikarin.

Varhemmin talon nainen oli istunut pikkareissaan liki miestä, joka yritti kopeloida naista. Pojat hurrasivat hiljaa, kun nainen väisteli.  Heidän naisensa oli uskollinen vain heille - muurin ritareille! Heillä oli mukanaan muutama tennispallo, jotka olivat löytäneet läheisen tenniskentän ulkopuolelta.  Vaikka kentän suojaverkko oli korkea, niin aina joku poropeukalo onnistui hukkaamaan pallonsa aidan yli. 

Pojilla oli oikein kuningasidea:  jos he heittäisivät tennispallon kuistille niin, että se pomppaisi siitä ikkunaan, niin nainen tulisi varmaan kuistille katsomaan koko rintavarustuksessaan.  Pojat hekumoivat jo valmiiksi mielikuvillaan ja taisivat heittää useammankin pallon.  Muuta ei tapahtunut, kuin että nainen häipyi jonnekin ja mies huojahteli kuistin kaiteen ääreen.

- Voihan vitulus sentään, ei kai se runkkaamaan rupee.  Mä ainakin katoon!

- Ei kun se rupes kuseen.  Kato nyt sitä, eihän se pysy ees kunnolla pystyssä.  Äläkä mee mihkään, voi se rinnakas tulla vielä takasin.  Jos sekin meni vaan veskuun.

Kuistin betonilla lojui useita tennispalloja.  Olis varmaan tarttenu viskaa isolla kivellä, tuumi vanhempi poika turhautuneena.

- Katotaa ny sen verta, että tuo ukko konttaa takasin, vaikka ei se mitään tajuukkaan, vaikka sen naista nuss...

- Hei kato, tuolta kulman takaa hipsii joku toinen.  Kato, sekään ei tajuu, talsii suoraan sisälle ihan ku omaan himaan.  Veti vielä luukut kiin.  On jäbällä ottaa.  Kato ny lähti isäntä - hei se kompastu palloon.  Ai!  Siihen taisi sattua, rasahti siihen tapaan. 

Apinan ketteryydelle pojat loikkasivat alas muurilta.  Toisen styroxin pieni tuulenviri heitti alas, mutta toisen päällä oli musta kiikari linssit terassin valossa kiillellen.

Miehen pään alta levisi betonille jotain tummaa.

JATKUU...