vaikka olikin keli kaukana kesästä.  Oli sopiva päivä Ezikoisen vierailla pesueensa kanssa äitienpäivän merkeissä.  Koko perheen vierailusta olikin jo aikaa, kun joulukin jäi väliin perheen maha- ja muiden lastentautien takia.  Lisäksi se pienin oli vielä kovin alamittainen julkisuudessa näytettäväksi.  Vaikka eivät TV-kamerat olisi paikalla olleetkaan.

Emme muutenkaan ole turhan tarkkoja muodollisuuksista, tavataan kun siltä tuntuu ja kaikki sattuvat olemaan samaan aikaan terveitä ja kykeneväisiä seurusteluun.  Nyt sattui sopivasti äitijuhlan yhteyteen.  Ja olihan tuo vaimoni ja noitten pojankersojen mummo täysin otettu sen pienimmäisen suhteen.

Levitin olohuoneen kissankarvaisen maton peitoksi suht.puhtaan ison liinan ja siinä nuorimmainen köllötteli selällään hyväntuulisena kädet ja jalat tahtia lyöden - liekä ollut regeetä.  Mummo oli ihan lääpällään, olisi kai ottanut heti omakseen, jos olisi vain saanut. Taitaa olla vain vähän yli-ikäinen.  Kun se äidin virka on fyysisesti hyvin vaativa ja edellyttää myös henkistä pitkämielisyyttä.

Isommat pojat piirittivät heti papan lasisen karkkisäiliön, joka olikin vast`ikään täytetty.  Pojista vanhin (kertoi saaneensa kevään kokeista kiitettäviä) täytti pikaisesti pienen masunsa niin. ettei jaksanut jäätelökakusta syödä kuin se sulavat osat.  Ikärivissä seuraava oli hyvin tietoinen ja tarkka omasta makumieltymyksestään.  Ei kelvannut sima, ei cola, vaan vain maito.  Ja sekakarkeistakin vain tietyt sortit.  Tarkka kaveri, selvästi snobin vikaa.  Pitäisikä laittaa sisäoppilaitokseen?  No, ei nyt sentään kiusata, vaikka onkin selvästi tuleva älykköpersoona.

Tarjoilut menivät onneksi aika vauhdikkaasti päätepisteeseensä ja kaikki huokasivat helpotuksesta, kun pääsivät kotimatkalle ilman, että nuorimmainen räjähti.  Vilkuteltiin katoksen suojasta auton perävaloille. Ja vettä tuli kuin rikkinäisestä saavista.

Olipa mukava päivä!

Kuopus tulee huomenna. Varmaan kissakaan ei pakene ulkovarastoon piiloon lapsilaumaa.  Vaikka ne olisivat vain nätisti katsoneet.