Olen murhannut kymmeniä kärpäsiä viime päivien aikana.  Muka lempeä mies, minäkö?  Surmatyöt olen tehnyt vaimon isältään perimällä perinteisellä kärpäslätkällä.

Ennemmin tai myöhemmin ante meridiam herätessäni olen vielä lempeä luonnoltani.  Mitä nyt aamuisin vihlova selkä aiheuttaa matkalla vessaan muutamia voimasanoja. 

Olenkin funtsinut sitä, että onko kovin kohtalokas synti kiroilla itsekseen heti ensimmäiseksi, ennen kuin saa sanotuksi, että herääpä kultaseni, kahvi on valmista ja paahtoleivätkin odottavat lämpiminä.  Tosin tuo "kultaseni"- sana on liiottelua ja lainaa amerikkalaisista perhesarjoista, jotka ovat täyttä potaskaa kullitteluineen päivineen.

Kun muutenkin puhun aamulla lähinnä murahtelemalla talviunilta heränneen karhun tavoin, niin on vaimo oppinut vuosikymmenien mittaan tulkitsemaan urahteluni oikein päin.  Parempi onkin, sillä se tenoripuoli ei pelaa edes iltaisin.

Kun sitten katson ikkunasta ulos arvoidakseni vallitsevaa säätilaa, niin näkökenttääni pilkuttavat  mustat, etujalkojaan oikovat ja haukottelevat kärpäset.

Siinä samassa adrenaliini hyökyy suoniini, tartun lätkään ja aloitan vimmatun murhaleikin.  Aluksi saan pari unisinta pois päiviltä, mutta loput reagoivat nopeasti ja piilutuvat verhojen poimuihin  ja ikkunalaudalla sijaitsevien vesipannun ja leivänpaahtimen taakse, josta niitä hätistän esiin.

Päivä päivältä käyn perintölätkän käytössä taitavammaksi.  Pitäisi varmaan panostaa enemmän talviharjoitteluun.  Kalastustarvikekaupoista saanee kaikenlaisia, lentäviäkin ötököitä myös marraskuun jälkeen.

Kyllä maalla on mukavaa.  Vaikka täällä ei ole karjaa lähimaillakaan, niin pihaelukoiden aterioiden jätteet kerännevät noita kärpäslaumoja kuin aikoinaan hunneja ad portas.  Tulevat sitten sadetta karkuun sisätiloihin.  Onhan niillä erilaisia kanavia käytettävissään.

Ennen klo viiden ateriaa on edessä uusi metsästyssessio.  Tänään mietinkin, että millähän mausteilla saisi elävöitettyä kärpäskeittoa.  Kysyin vaimonkin mielipidettä.  Häneltä taisi mennä ruokahalu.  Saan siis syödä keitokseni yksin.