Yllä oleva otsikko olisi lehden otsikkona hyvä uutinen, mutta kun katsoo ulko-ovelta vallitsevaa säätä, niin ei uutinen niin kovin hyvä olekaan. 

Huomiseksi reilunpuoleisia lumitöitä - ja samalla katon kuorman kriittinen piste sen kun lähestyy.  Nytkin lunta on siellä aika paksusti, vaikka onkin kuivaa höttöä.  Mutta kun keli on kohta nuoskaa, niin sitten...

Kerkesin bensa-asemallekin, ennen kuin keli kovin paheni ja ostin sen auton sisätilan lämmittimenkin, lopultakin.  Tankki oli viimeksi täytetty joskus dinosaurusten elinaikana.  Silti, vaikka auto on melkein uusi. 

Eilen unohdin ostaa linnuille pähkinärouhetta, niin että piti kylällekin ajaa.  Siitä vain Ässän pihaan.  Ostin jotain enempi muodon vuoksi, mutta eipä ollutkaan sitten siemeniä.  Siitäkös henkilökunta vähät välittää.  Eipä ole mitenkään eläinystävällinen kauppa.  Muikkujakin löytyy joskus vahingossa. Teki mieleni jättää ne vähätkin tavarat siihen paikkaan.  Olen sellaisen tempun kerran tehnyt, enkä viitsi samaa kommervenkkiä toistaa.

Pitipä siis mennä Kookauppaan, josta löytyy sekä siemeniä että muikkuja.  Papukaijamerkkejä sille kaupparyhmmittymälle. Siellä vaivaudutaan ajattelemaan asiakastakin, joka siltä isolta näyttää unohtuneen.  Ja se alkaa pikku hiljaa näkyä ainakin minun valinnoissani.  Laitan sentaan suuren osan käyttörahoistani ruokapuoleen.  Jos ei roponi kelpaa, niin olkoon kelpaamatta (samalla näytän sitä vielä rumempaa pultani).

Tuosta tulikin mieleeni, että tänään kylällä jo toinen ihminen haukkui viikon sisällä minua Heikki Turusen näköiseksi.  Pitäisi varmaan lopultakin mennä parturiin.  Muutenkin kumartuessa hiusten latvat tunkevat suuhun.  Eivätkä pitkät hiukset ole antanaat Simsonin voimia edes kirjoituskykyyn.

Lämmetköön sää kuitenkin  vähän, ettei lyhythiuksinen malli aiheuta äkistään aivopaleltumaa.  Tosin sitä ei varmaan huomaisi kuin tarkoilla elektronisilla tutkimuksilla tai kerroskuvauksilla.

Onkohan siellä parturissa tarvittavia välineitä pään sisäiseen kuvaukseen?  Olen tainnut unohtaa, kuinka hyvältä tuntuvatkaan vieraan naisen kädet herkkää päänahkaa pesemässä ja hieromassa sekä kuuma henkäys korvan juuressa.

Heti ensi viikolla menen!