Sanoivat juuri uutisissa, että Euroopan ilmailuliikenne on kaaoksessa.  Mutta kun katsoo lentokenttiä tai taivasta, niin kummassakin vallitsee lähes rikkumaton rauha.  Ei minkäänlaista häslinkiä missään, nekin harvat ihmiset kkenttien hehtaarihalleissa tuntuvat ottavan hyvin rennosti:  useimmat näyttävät nukkuvan pois univelkojaan.  Miten upeaa ilmoittaa sitten virkeänä ja levänneenä kännykällä työnantajalle, etten nyt pääse töihin ainakaan muutamaan päivään, joten laita vaan lisää rahaa tilille, kaikki täällä Tokiossa on aika kallista...

Ministereidenkin kiireet ovat kertaheitolla loppuneet.  Tosin pian iltapäivälehdet ovat vaikeuksissa, koska kukaan ei jaksa lukea vanhojen skandaalien uusintoja eikä edes sitä, että tuleeko huomenna paljon tuhkaa vaiko vain vähän.  Hauskinta on niillä, jotka ovat lähteneet kimppakyydillä Espanjasta tonnin autonromulla.  Siitä riittää kerrottavaa lapsenlapsillekin - melkein kuin isoisien sotajuttuja.  Ja vuosien mittaan tarinat vain paranevat ja jalostuvat.

Melkeinpä kateeksi käy.  Itse en ole siitä savusta nähnyt hitustakaan, vaikka kuinka olen niska kenossa tähystellyt.  Pari kertaa olen haistanut outoja käryjä, mutta ovat sitten osottautuneet omiksi dödöiksi.

Yksi asia on kuitenkin varma:  ilman sitä tulivuoren purkausta JYP olisi voittanut HPK:n puhtaasti ja mennyt loppuotteluun, mutta sen verran se savu meni raikkaisiin Päijänteen tuuliin tottuneiden pelaajien silmiin, etteivät nähneet kunnolla sitä mustaa kiekkoa.

Onhan se turhan pienikin.  Taisivat pelata viimeiset ottelunsa lisäksi loivaan ylämäkeen.  Varmaan seuraavassa M.O.T. - ohjelmassa asiaan paneudutaan perusteellisemmin, joten jäämme odottamaan skandaalimaisia kotomaan paljastuksia.