Se pääsiäinen?  Kelit ovat olleet jo monta päivää ja yötä sateisen tuhreat eivätkä muuksi näytä muuttuvan. Vaikka suklaatakin on syöty, niin Mignon-munat odottavat olohuoneen pöydällä koskemattomina.  Vaimo on kerran syönyt mämmiä, loppu tuokkosesta taitaa taas kerran homehtua.  Yhtään virpojaa ei ole vielä käynyt.  Myöhässä ovat ja pahasti.  Jos vappuna tulevat, niin kolautan niitä ilmapallolla.

Vapun erottaa pääsiäisestä se, että vappuna sataa lunta.  Kaikki lakkipäiset näyttävät silloin ylioppilailta.  Ei  taida se lakin pito olla enää muotiakaan kuten jossain Ullanlinnan mäellä.  Ainakin täällä maalla pidetään vähän hölmönä, jos lakki päässä, sampanjapullo ja viltti kainalossa vaeltaa tuolla raitilla.  Ja varsinkin, jos istuu tien raviin ryypiskelemään.  Täällä tulee piipaa-auto ja vie mennessään.  Sinne Tähtitornin mäelle kaltaistensa joukkoon.

Kuinka minä nyt vappuun eksyin, kun vielä pääsiäistipuja ja kaneja odotan.  Taidan ikävissäni kuoria tuon suklaamunan.  Vaimo varmaan säästää ensi vuoteen sen mämmin kanssa.