... pitää touhuta helteelläkin.  Ei leivän takia, mutta kun iski inspis, jollainen tässä talossa on hämmästyttävä ilmiö.

No, oikeastaan se oli väkipakolla synnytetty inspis, mutta kuitenkin sen tuloksena pihalla on nyt iso roskis täynnä rojua ja neljä isoa mustaa säkkiä pullottaa siinä vierellä  odottamassa hakijaa.  Onneksi kaikkien sisältönä on pelkkää kuivaa tavaraa, joten ei kesän kuumuus tai kärpäset pääse sisältöä hajustamaan.  Meni sinne pihakompostiinkin pari ämpärillistä ruokakaappien sisältöjä.

Että mistäkö tällainen hoppu?  Etenkin nyt, kun mittari hipoo kolmeakymmentä.  Etummaisin syy on se, että päätin lopulta hoitaa kauan mieltä kaihertaneen jutun.  Onhan tässä talossa monenlaista remppaa - monia on hoidettukin joko vapaaehtoisesti tai pakon edessä -  mutta aloin tosissani pelätä tuhotulvaa.  Vaikka mäen päällä asutaankin.  Talo, ja sen myötä vesijohtoverkosto on sentään yli neljäkymmentä vuotta vanha.  Toki joitakin pieniä uudistuksiakin on tehty, mutta pääosa putkistosta on alkuperäistä paksujen valubetoniseinien sisällä.  Hiljaisina yön hetkinä olen melkein kuulevani rautaputkien hiljaisen syövyttävän valituksen  siellä jossain.  Melkein elävästi voin kuvitella eräänä aamuna uivani keittiön lattialla käsipohjaa mennessäni laittamaan aamukahvia tippumaan.

Siksipä annoin lopulta periksi ja päästin alan edestajan kotiini tekemään tarjouksen urakasta, jossa vanha vesijohtoverkosto korvattaisiin kokonaan uudella pinta-asennuksella ja samalla suihkuhuoneeseen tehtäisiin joitain muutoksia.

Pitihän se arvata, etteivät he sitä ilmaiseksi tee!  Onneksi hommasta selviää rahalla.  Ja ainakin halvemmalla kuin jos jossain seinän sisällä paukahtaisi.  Kolmen viikon kuluttua homma alkaa.  Toivottavasti ei sitä ennen...

Samalla tuli sitä edustajan katselmusta varten raivattua vapaata siitä roinasta, jota oli aina ajatellut ehkä vielä joskus tarvitsevani.  Pakko oli välillä sulkea silmänsä ja työntää yhä käyttökelpoista roinaa jätesäkin kitaan ja pakettinarulla pussin suu kiinni.  Silti jotain jäi vieläkin (postimerkkien keräily olisi fiksu vaihtoehto). Täytynee hakea kaupasta lisää jätesäkkejä ja ostaa sellainen pieni kansio.  Lapsena tykkäsin siitä sivusta, jossa luki Helvetia.