Vähän moitin kissaa.  Onko pakko pitää kesälomaa juuri silloin, kun marjat pensaissa kypsyvät.  Miksei se pidä sen vertaa vahtia, etteivät nuo rasta(s)linnut ihan kaikkia söisi.  Kissa haukotteli ulkosohvalla ja käänsi kylkeä: loma on loma on loma ja sillä siisti.  Haukotteli vielä kerran ja lopsautti silmät kiinni keskustelun päättymisen merkiksi.  Olimme kuin Osku ja Karvinen: avuton luuseri ja laiska suursyömäri.  Paitsi, että kissa on ihan sutjakka, josta olen kateellinen.
Räksillä oli selvä sotastrategia: istutetaan talon isäntään viikon kestävä mahavirus ja sen aikana voi marjat ahmia vaaratta kupuihin.  Kissakin saatiin lahjottua vahtimaan ainoastaan pihan varpusia.
Tosin viimesyksyisiä hilloja on varastossa parikymmentä kiloa, joten hätä ei ole suuri.  Mutta luonnolle se kyllä käy, kun ihmistä taas höynäytettiin!

Taivaalla tähtiä riittää - ja koivussa siemeniä.  Niitä on satanut koko kesän eikä loppua näy tulevan.
Lämpöäkin riittää eikä vanhankaan luita riko.  Mitä nyt klikkaussormen nivel on tulehtunut ja 10-sormijärjestelmä ontuu pahasti.  Parempi kuitenkin pipi sormessa kuin mahassa.

Tarttis kaupassa käydä.  Keskustan asfaltti on vaan niin helvetin kuuma paikka, että siellä menee henki tai nestehukka käy vaarallisen suureksi.

Tiistaina kävin apteekissa kysymässä mahalääkettä.  Eivät antaneet, käskivät vaan juomaan runsaasti.  Hyvä, viereisessä kiinteistössä olikin kapakka, joten...  Sitten muistin, että olenkin autolla liikkeessä, enkä voi runsaasti juotuani ajaa, enkä varsinkaan kävellä.  Joten ajoin kotiin ja join vasta siellä.  Valitettavasti ei ollut niitä kovia juomia, joilla olisi parantunut kerralla.
No, parani se ihan halvoillakin juomilla.