Enpä ole ennen tällaista mittumaariaattoa viettänyt, vaikka olen monessa mukana ollut.  Olen herännyt railakkaan juhlan jälkeen oikea käsi vesilätäkköön hukkuneena sateisen yön jälkeen teltassa Päijänteen saaressa.  Se sentään toipui. kun sain sen kuivaksi.  Lapset onneksi olivat sisätiloissa.  Olen viettänyt moniaita aattoja Kuoreveden Hallissa järven rannalla pitkin aattoa kylpien ja uiden yhdessä vaimon, hänen siskonsa ja tämän miehen kanssa syöden ja juoden sekä aamun auringon nousua ihaillen ja aamupäivälle nukkuen ja heräten ilman rapulaa, koska kotiin piti lähteä ajamaan hyvissä ajoin, ennen kuin se vaimon sisko hermostui vieraisiinsa.  On hän näet taiteilijaluonne.  On vietetty monta rauhallisen kivaa aattoa ihan kotona - varsinkin näin vanhempana, kun ei enää kaipaa hälyä ympärilleen. Etenkin sen jälken, kun hankimme tämän nykyisen paratiisin parikymmentä vuotta sitten.  Satunnaisesti olemme vierailleet upeissa savusaunoissa ja seurustelleet fiksujen ihmisten kanssa, mutta oma koti houkuttaa aina vaan enemmän




Mitähän älliä tässäkin on istua koneen ääressä kirjoittamassa hölmöä juttua alkoholia nauttineena, mutta silti kohtalaisen selvistä päin (niinhän sitä aina sanotaan).  Otinpa sen kunniaksi ja ylistykseksi pienen hörpyn. Varsinkin nyt pitää välttää kirjoitus vihreitä, koska selvä lukija heti osoittaa sormella päin ja sanoo, että pitihän se arvata, juoppo mikä juoppo vaikka rasvassa paistaisi (erotuksena veli venäläisestä).  Ihmettelen tosin, kuka selväpäinen tätä juttua tähän aikaan lukisi.  Ylihuominen onkin eri juttu.

Vaimo kurkki ulko-ovesta, ja sieltä sateen seasta luikahti yksi musta otus sisään.  Tapoihin kuuluu, että isäntä kuivaa ja emäntä painuu pehkuihin.  Menen sitten perässä, kun päässä alkaa liikaa viirata - tai muuten tuntuu siltä, että riittää tältä juhannukselta.  Tuleehan niitä uusiakin, toivon ainakin.  Onhan se niin mukava istua suojaavan katon alla.  Pitäisi olla vuoden valoisin yö, mutta siellähän on kuin mörkölässä.  Onko sekin ilmaston muutoksen syytä?  On kovin pimeää, vain näyttöpäätteen ruutu valaisee maailmaa.

Toivottavasti heräätte kaikki hengissä aamulla.  Sitä minäkin yritän.

j.k.  Kulkuri on kulkuri, vaikka missä paistais.  Hyvin kuivattuna se naukui itsensä takaisin ripsuvaan sateeseen. On se niinkin viisaaksi otukseksi kovin hölmö!