Katselin varhemmin ylläolevaa ohjelmaa töllöstä.  Onneksi ruokapöydän äärestä, muuten olisi tullut tappava nälkä.  Niin herkullisia tuotteita kokki sai aikaan.  Ulkoiset puitteet olivat jo kohtalaiset: uima-altaan ääressä valtavan grillisysteemin äärellä, johon sai juuri oikeat lämpötilat ja savumäärät.  Kaikki oli kuin tieteistarinasta, paitsi että laitteesta valmistui oikeaa ruokaa.  Tosin en nähnyt kenenkään syövän sitä. Jo salaatteihin tarvittiin noin sataa eri maustetta ja ainesosaa.  Kukahan oli esivalmistelut tehnyt?  Ei ainakaan Hell`s Kitchen - väki, joka on maailman paras tunarijoukko.  Kuka oli ateriakokonaisuuden suunnitellut?  Ei varmaankaan Diilin muoti- ja itsetietoinen idioottiparvi, joka ei osaa edes laittaa tikkua ristiin yksimielisesti ja oikealla tavalla. 
Enkä varsinkaan minä, joka tuherran 35 vuotta vanhan pallogrillin äärellä yrittäen olla polttamatta kovin runsasta karsinogeenimäärää pihveihin ja makkaroihin.  Sen olen oppinut, että alumiinifolio auttaa onnetonta grillaajaa.  Jopa lohenkin saa herkullisen muhevaksi, kun sen valmistaa tiukassa foliokääreessä.  Muutenkin puuhailen vähän syrjässä uteliailta silmiltä ja neniltä vähän samalla periaatteella, kuin entisajan pontikan keittäjä.
Ei tuo maustaminenkaan kovin kaksista ole.  Tahtoo usein se suola olla eksoottisin.  No, olen sentään luntannut viime aikoina netistä kaikenlaisia reseptejä ja joitakin muistanut kokeillakin.  Niitäkään ei passa liian ronskisti käyttää, ettei lihan/kalan alkuperäinen maku tykkänään huku malliin marinaadiin tapetut ja säilötyt punaiset kummallisuudet.  Ne ovat saman makuisia, oli alkuperäinen liha sitten kaksi- tai nelijalkainen, siivellinen, kärsällinen tai pötsillinen.
Noita vihannesten grillausta en vielä ole sisäistänyt.  Tomaattikin on ainakin näin kesällä parasta ihan omana herkullisena itsenään eikä kuuman lötkönä sekasotkuna.  Mutta makkaran grillaaminen on takavuosilta vähentynyt minimiin.  Ei silti mahan koko ole siitä yhtään kärsinyt. 
Kun nyt asia tuli puheeksi, niin tuolla jääkaapissa on kabanossipakkaus odotellut varmaan viikon, toista. Pitäisi varmaan ennen viimeistä käyttöpäivää...