Meillähän uusittiin katto muutama aika sitten.  Ei siitä ole vielä kuukauttakaan.  Sama juttu tehtiin vastapaiselle naapurille saman firman toimesta.  Ovat katolla kolmatta päivää ja viimeistelyjä tekevät.  Reippaita tyntekijöitä. 
Oikeastaan naapurin katto näytti ulospäin vielä hyvältä verrattuna omaan vastaavaan.  Naapurin rouva tosin virkkoi postilaaatikolla praatatessamme, että omat ongelmansa oli heilläkin - ilmeisesti jonkun vuodon muodossa.  Kai sama ongelma Vatikaanin kanssa, sielläkin oli joku kardinaalimunaus tai muu sisäinen vuoto.  En kuitenkaan ruvennut tarkemmin kyselemään, koska naapurin isäntä ei tykkää pitkistä keskusteluista.  Ainakin sen käsityksen olen saanut näiden reilun parinkymmenen vuoden aikana, jonka olemme lähinaapureina asuneet..  Mutta vielähän sitä kerkeää - kunhan paremmin tutustutaan.  Joskus semmoinen vie vähän pitemmän aikaa.
Tuo vähän kauempana - samalla puolen tietä asuva - puhui myös katon uusimisesta.  Näköjään tarttuva kattovirus.  Olisiko paikallisia happosateita?
Välillä tuo reilun vuoden ikäinen lämpökeskus tupruttaa väärän väristä savua piipustaan.  Ei sen luulisi kuitenkaan niin pian vaikuttavan.   Eivätkä vallitsevat tuuletkaan kovin kerkeästi puhalla tännepäin, vaan tuolla laakson pohjukassa useimmiten pitkin luontevaa etelä-pohjoissuuntaa. 
Naapurin talokin on vasta parisen vuosikymmentä vanha - siis vasta teini-iässä verrattuna meidän kahden muun ikäresidenssiin.  Taisi puhua lämpimikseen, kun se meidän mahtavan korkea kuusikkokin kaatui hänen toimestaan niin kätevästi, että piti ihan hattua nostaa naapurin metsämietaidoille.  Etenkin ikälisät huomioiden.  On isäntä niin vauhtia täynnä, vaikka luonnostaan onkin harkitsevan hidasliikkeinen.  Mutta ovathan otsotkin tarvittaessa salamannopeita.
Oma kattomme on punaruskea (oranssit valubetoniseinät), naapurilla taas harmaa katto punaisten seinien säestäessä.

Missähän lähimailla kesän seuraava kattoremontti?  Säät ovat ainakin suosineet katontekijöitä.  Hatuntekijöistä en tiedä.