Nimittäin se, etten voittanut lotossa seitsemää miljoonaa.  Vain pari epäoleellista asiaa esti sen.

Eilen kauppareissulla unohdin koko lottoasian, kun lottoan harvoin.  Taisi olla viimeksi joskus syyskuussa, kun tarjolla oli 6,9 miljoonaa.  Silloin meni muuten hyvin, numerot olivat vain väärin, ainakin useimmat.

Nyt eivät olleet numerot väärin, kun niitä ei ollut ollenkaan.  Kylälle ei ollut muuta asiaa, joten en viitsinyt vaivautua mokomien miljoonien takia.  Varmaan olisi joutunut Ärrällä jonottamaankin, kun siellä on aina kovin hidasta se asiakasvaihtuvuus (irtokarkkien ostajat ja ässä- arpojen funtsaajat ja himovaikkaajat kymmensenttisine lomakepinoineen).

K-kaupassa on myös veikkauksen vastaanotto, mutta se ei tunnu samalta.  Tule rikkaaksi samalla kun ostat lenkkimakkarasi ja vessapaperisi!  Tuntuu liian arkiselta.  Varsinkin, kun lottoaa harvoin.  Muista vakioista ja totoista ja semmoisista en edes ymmärrä mitään.  Riittää, kun sanon myyjälle, että viisi riviä ilman koristeita, niin se on siinä.  Rahat tulevat sitten aikanaan tilille.

Jätin siis lottoamatta, mutta katsoin silti oikean rivin ykköseltä.  Totesin tuloksen tultua, että turha olisikin ollut lotota, sillä joku oli saanut sen seisemän miljoonaa.  Jos olisin itse llaittanut menemään ne viisi riviä - tai vain sen oikean - niin koko potti olisi puoliintunut.  Ja samalla puhjennut koko kaunis kupla suurista rikkauksista.

Mitä nyt muka kolmella ja puolella millillä saa?  Saako edes kunnon Lambourginia tai mitään muutakaan sikakallista, jolla olisi voinut naapureille leuhkia.  Eikä näin talvipakkasilla voi edes kellekään näyttää rikkauksiaan, umpijäässä ovat kumminkin.  Pakastetut rahaniput näyttävät surkeilta.

Sitä paitsi lottoarvonta on menettänyt hartaan arvokkuutensa.  Joku Jokerien tyhmä pelaaja siellä yrittää vitsailla.  Sehän on täysi pelle!  Saisivat ne kaksi tuhdin näköistä valvojaa pidättää sen ja ojentaa sen verran, että laittaisi ensi kerralla oikean puvun ja muutenkin pysyisi siellä kulisseissa.  Niitähän siellä televiisorissa riittää.  Sama, jos Eläkeläiset - se viisuissakin pärjännyt sekopääryhmä - tulisi Turun Tuomiokirkkoon pitämään konsertin.

Säästyipä muutama euro.  Täytyy miettiä, mihin ne rahat sijoittaisin.  Nokian kurssi tuntuu olevan nousussa.  Tai olisiko sipuliteemakkara tarjouksessa?