On lottovoitto syntyä Suomeen:  Lapissa möyryää myrsky ja täällä Päijänteen lähellä kylmää -26 asteen verran.  Lisäksi viikonvaihteessa tulee jakoon ennätyssuuri lottopotti.  Pitänee laittaa ne viisi riviä ilman jokeria tai muita koristeita.  Tuollaiseen miljoonaan tai pariin en viitsi korvaani lotkauttaa.

Jos tästä hengissä selviää.  Onneksi kävin tänää kaupassa, joten saatamme pärjätä eväinemme hyvinkin lauantaihin saakka.  Kissallakin on vielä sen verran muikkuja, että huomisen pärjännee.  Pitäköön sitten taukoa, ettei hännän tilalle kehity pyrstö.

Siitä on reipas kaksi vuotta, kun lopetin tupakoinnin ja kyllä se näin pakkasella tuntuu ja kuuluu. Tai siis ei tunnu eikä kuulu.  Ei röhkitä yhtään tiukemmassakaan kelissä.  Tosin en ole näillä pakkasilla ulkoillutkaan muuta kuin pakolliset kuviot.  Ei ahdista keuhkoja, ei edes pakkasesta sisälle tultua, kuten ennen.

Vaimokin muuttui savuttomaksi hieman vajaa vuosi sitten - kuin ihmeen kaupalla.  Hän oli koko aikuisikänsä tiukka periaatteen nainen röyhyttellyssään.  Mutta helmikuinen viikon reissu sairaalatutkimuksissa katkaisi sätkän.  Onhan sitä savunkaipuuta esiintynyt, mutta minkäs mahtaa, kun talosta ei löydy kyseistä tuotetta.  Ja viidessä minuutissa asia sitten unohtuu.  Siinä mielessä olen ollut aika julma tapaus: en tuo vaikka lahjoisi!

Kulkurikin lupasi, että jos vain muikkuja riittää, niin muuta huumaavaa hän ei kaipaa.  Eipä ollut tänäänkään S-marketissa muikkuja.  Silakoita kyllä, mutta nehän eivät jalosukuisille kelpaa - eivätkä ole sopiviakaan terveyden kannalta.  Semmoista luin jostakin kissaoppaasta.  Harkitsen jo koko kaupan boikotointia.  Varmaan menisi koko S-liike velkasaneerauksen vuoden sisällä. 

Sammutin äsken ilmalämpöpumpun:  alkoi vilkuttaa siihen malliin, että sillekin keli oli liian raaka.  Joten levätköön yön yli, lorisevathan vesipatterit kierrättäen lämpöistä vettä.  Joten ei mitään hätää, jos vain ei sähköt reistaile.  Viikon päivät sitten oli yhtenä iltana pari lyhyttä katkosta, mutta muuten (puuta koputellen) ovat pelanneet mallikelpoisesti.

Kissakin tuntuu rauhoittuneen yöpetille sen jälkeen, kun oli kokeillut säätä hännällään ilman aikojaan.