Luin lehdestä kohu-uutisen, jota eivät tosin iltapäivälehdet tainneet kelpuuttaa otsikokseen:  SAARISTOLAISMYYRILLÄ  SISÄMAAN SUKULAISIAAN  PITEMMÄT JALAT !

Se oli viimeinen niitti omaan käsitykseeni maailmassa tapahtuvasta kehityksestä.  Avaruudesta en osaa vielä sanoa sen kummempaa, koska tutkimukset ovat pahasti kesken.  Eikä Darwinin veroista tutkijaa taida löytyä avaruustutkimuksen saralta.

Joka tapauksessa ruotsalaiset tutkijat ovat mittailleet tavallisen myyrän jalkoja contra saaristolaismyyrien vastaavat elimet ja todenneet Tukholman ulkosaarilla eläneiden sääret olevan luonnonvalinnan kautta pidemmät.  Muista elimistä ei liene vielä tutkimustietoa, paitsi että saaristolaiset ovat ruumiirakenteeltaan jykevämpiä.  Joten johtopäätöksiä voisi hyvinkin tehdä...  Ne kun joutuvat liikkumaan karuissa oloissa pitempiä matkoja ja jopa uiskentelemaan vedessä, jolloin etenkin pitkistä takajaloista ja timmistä vartalosta on hyötyä.

Oma, aikaisempi huomioni on, että rannikolla asuvat ihmisetkin ovat pitempisäärisiä kuin matalajalkaiset savolaiset tai lappalaiset.  Esimerkiksi Porin tienoilla on paljon jopa ylettömän pitkäsäärisiä naisia(kin), koska he joutuvat kesät pitkät kahlailemaan Yyterin rantavesissä, joissa pitkäsäärisillä on helpompi olla joutumatta uimasilleen ja siten välttää hukkumisvaaran.

Kaikki lyhyt- tai lenkosääriset ovat siis hukkuneet tai muuttaneet Savoon ja Lappiin.  Rannikolle sukua ovat jääneet jatkamaan vain pitkäsääriset, usein ruotsia puhuvat henkilöt.  Kokonaisena väestöryhmänä heidät on luokiteltu ryhmään Bättre folk (suom. paremmassa tolkussa), koska heillä pysyy pää kauemmin veden pinnan yläpuolella, jolloin aivotkin saavat paremmin happea.

Eläköön Darwin!