Jälleen huonosti nukuttu yö!  Tai no, hyvin nukuttu silloin, kun nukkui, mutta asennon vaihtoon havahtuessa ei siitä tullut lasta ei peetä.  Joku tuikki koko ajan puukon terällä niskaan.  Eikä se ollut vaimon talousveitsi eikä kissan kynsi.  Vaan oma, viime aikoina hartioissa kiertänyt kiputila.  Parit buranatkin olen niellyt, turhaan.

Siitä hemmetin pakastimen siivouksesta se kaikki lähti.  Olisi pitänyt sekin tehdä ajoissa, niin olisi päässyt vähemmällä.  Mutta kun tapanani on tehdä kaikki viime hetkellä, tai mieluummin sen jälkeen, niin siitä piirteestä saa sitten kärsiä koko yläkroppa.

Kunnon reipas ulkoilulenkki voisi laukaista jumin, mutta siellä on valk..., minkä väriselle miehelle tahansa liian kylmä.  Ja vielä kylmempää ennustetaan.  Onneksi ei tänään tarvitse autoa lämmittää eikä ikkunoita rapsuttaa jäistä puhtaiksi.

Se voikin olla yksi syy.  Vaikka sitä jäätä ei niin hirveästi ollutkaan laseissa eilen, mutta se oli kaikki sisäpuolella.  Tosi hankala puhdistettava, kun kuskin penkiltä ei tahdo joka kohtaan ylettää edes tuulilasin kyseessä ollen.  Siinä saa olla melkoinen venkula tai ainakin konkelo niin, että luulin jo puun vanhuuttaan pihasssa kaatuvan, mutta se olikin vain nariseva niska.

Löytyihän se syy:  ei se ollutkaan pakastimen vika vaan jäätyneen tuulilasin.

VIHAAN  TALVEA!

Mihin aikaan lähtee ensimmäinen porosaattue täältä Muurmanskista Uuteen Seelantiin?  Varaan pelkän menon kahdelle loppuunkäytetylle ihmiselle ja yhdelle arkatassuiselle kissalle.