sukset ulos survaiskaa, juhannus on jo mennyt!

Vaikka ilma lämpeneekin ja tiedotukset lupaavat hellettä, niin se on vain ilmastopoliittista, maailmanlaajuista salaliittoa.

Että mistäkö sen muka tiedän.  Siitä tietysti, että sitä ei tiedä, koska kyseessä on tarkoin varjeltu salaisuus.

Mutta merkit ovat hyvin selvät.  Kansaa tyydyteltiin  tunnelmiin kesäkuun alussa parilla hellepäivällä, revitellään ainakin sisäsivun juttua jatkuvasta ilmaston lämpenemistä.  Kansa uskoo lenkkeillen sortseissa ja hihattomassa paidassa iho sinisenä ja nenä punaisena pärskien ja nuhakuumetta levitellen.

Lääketieteen asiantuntijat julistavat välittömästi maailmaan yleisen pandemian, josta on sentään se hyvä seuraus, että hiilijalanjäljet pienenevät huomattavasti.

Paitsi yläilmoissa matkustavilla.  Heistä ei jää minkäänlaista jalanjälkeä, kun matkustavat kymmenessätuhannessa metrissä.  Nekin, jotka putoavat, katoavat jäljettömiin.

Löytyy niitä merkkejä ihan lähi-ilmastosta, ei edes Lähi-itään tarvitse mennä. Viime yönäkin katselin juhannuksen yötöntä yötä.  Piti ottaa taskulamppu avukseni nähdäkseni sen.  Oli niin kovin pimeää, että syksyn möröt jo pensaikosta kurkkivat.

Kesälomalaisille varhain tuleva rospuutto tietää pelkästään hyvää.  Ainakin ennen vanhaan talviloman sai puolitoistakertaisena. 

Että siitä vaan suksia tervaamaan tai pitoteippejä liimailemaan!