YKKÖSET - lehdessä oli kiinnostava otsikko:  HUUTOKAUPPA  VIINATEHTAALLA.

Heti herahti vesi kielelle.  Missä missä?  Jalasjärvellä.  Joo, muistin paikan.  Joskus nuorena oltiin perheen kanssa telttaretkellä ja yövyttiin kyseisen pitäjän leirintäalueella pienessä lautamökissä.  En kyllä silloin haistellut ilmassa olleen minkään sortin aromeja.

Sieltähän voisikin ostaa vapuksi omat simat halvalla.  Ja huutaakin saa.  Tosin huutopäivä oli vasta vapun jälkeen ja kuka silloin enää jaksaa huutaa. No, ehkä juhannukseksi voisi kähistä sen verran suuren erän, että varmasti riittäisi.  Lisäksi houkutteli se, että tuotteisiin eli tavaroihin sai tutustua huutokauppapäivänä klo 09,00 alkaen.

Jepulis, eihän siihen aikaan saa maitokaupasta edes keskaripulloa!  Sinnepä käy mun heppani tie, alkoi jo laulattaa.

Silmät hehkuen luin eteenpäin.  Olisiko myynnissä pelkkää viljaperäistä vai voisiko huutaa jalompia samppanjoja?

Piti laittaa ihan lasit päähän.  Pränttiä oli, että mm. viinatehtaan poistettuja koneita, trukkeja, mönkijöitä, auto, työkaluja...

Eikä viinan tippaa!  Pitihän se arvata, itse ovat juoneet kaikki viinat ja yrittävät saada sillä keinoin lisää rahaa alkoholiaineisiin, että myyvät loput romut mahottoman kalliilla meille hölmöille.

Pitäkää pehmiskoneenne ja suurtalouskeittiökoneenne!  Toista kertaa en Jalasjärvelle lähde, en vaikka kaljat tarjoaisivat, en!