Eilinen kirjoitus keskeytyi, kun Tiivi Oy:n mies kävi asentamassa makuuhuoneeseen uuden sisäikkunan haljenneen tilalle.  Vuosi sitten taloon uusittiin kaikki ikkunat ja ulko-ovi, joista yhteen ilmaantui pieni särö, joka sitten hiljalleen levisi halki koko ruudun. Kaksi firman miestä kävivät tutkimassa tilanteen ja totesivat lasin sisäisen jännitteen aiheuttaneen halkeamisen.  Takuuseen meni.  Kiitokset Tiiville; kaikki meni sopimusten mukaisesti, ajallaan ja sujuvasti.
Varmaan kirjoitan vielä kauhunovellin vanhan parin makuuhuoneessa vallitsevasta sisäisestä jännitteestä, joka halkaisee ikkunatkin. Sellaista toki odottaisi hääyötään viettävistä, mutta että vielä vuosikymmenten jälkeen... Itse en kyllä ole huomannut mitään. Kuorsauksen mahdollista osuutta en ole ottanut huomioon. Täytyykin valvoa ensi yö ja tarkkailla vaimon hengitystekniikkaa. Luulen, että tulee olemaan hiljaista kuin... no, enpä sanokkaan.

Se ajokortin uusinta meni sitten ihan plörinäksi. Sain lääkäriltä kyllä ns. puhtaat paperit: silmät näkivät ja korvat kuulivat ja puheenkin ymmärsin, paitsi sen tieteellisen osuuden.  Mutta olin asialla vähän liian aikaisin. Pitää odottaa vielä viisi vuotta.  Enpä ollut huomannut, että säännöt olivat muuttuneet niin, että lääk.tod. on esitettävä kymmenen vuoden välein. Ei viiden, niin kuin ennen. 

Lääkärissäkäynti kannattaa aina. Nytkin sisään asteli reippain, pitkin askelin ei ehkä nuori, mutta terve, energiaa uhkuva tosi mies.  Tunnin päästä ulos laahusti hengenahdistusta poteva, astmalääkereseptiä vapisevassa kädessään puristava ukonkuvatus, joka itsekseen höpötti jotain atteekiin menosta.  Tuli vielä hiton kalliiksi, kun tämä lannistunut tapatupakoitsija lupasi lopettaa senkin paheen ja sai alkuaikojen tuekseen teholääkkeet.  Minkä paheen minä nyt tähän hätään tilalle. Nuorena vaihtoehtoja olisi ollut lukuisia, mutta nyt en keksi yhtäkään.  Voisiko joku kekseliäs ehdottaa jotain mukavaa pahetta, jonka parissa vanhakin papparainen jaksaisi iloiten viihtyä nämä jäljelläolevat vajaat viisikymmentä vuotta.
Eikä päivääkään enempää, ellei pahe ole todella mahtava!