Eilen laitoin tämän 18 tunnin leivän muhimaan ja tänään paistoin sen valurautapadassa.  Oli todella hyvää, mutta joitakin tarkennuksia aion tehdä seuraavaan satsiin.

Kuivahiivan määrän voisi mielestäni lisätä puolikkaaseen teelusikalliseen.  Nyt laitoin vain neljänneksen.  Saisi muhia ja kuplia enkä vähän reilummin.  Uunissa paistamista voisi lisätä puolesta tunnista jonnekin 40 minuuttiin, kun oli kyseessä paksuseinäinen rautapata.  Taisi muhkean leivän keskusta jäädä hieman raa´aksi.

Vesimäärä oli varmaan sopiva, sillä nipin napin sitä pystyi käsittelemään poropeukaloillakin. 

Leipää jauhottaessani taisivat ruisjauhot valkaista koko keittiön, vaikka siihen asti touhu oli mennyt siististi.  Vaimo sitä vaivihkaa siivosi, kun en itse semmoisia juttuja hevin huomaa.

Ensi kerralla yritän selvitä vähemmillä jauhoilla.  Lisäksi taikinan sekaan voisi ripotella monenlaisia sattumia, kuten pinjan siemeniä (paahdettuina).

Googlettamalla "no-knead-bread"  löytyy monenlaisia ohjeita ja sovellutuksia.

Menenpä taas leikkaamaan parit siivut.  Ja uusi leivän alkukin pitäisi laittaa.