Päivä alkoi - jos ei nyt huonosti - niin ainakin vastenmielisesti.  Nukuin aivan liian pitkään painajaisia nähden. En muka pystynyt maksamaan vesilaskua, kun joku oli tyhjentänyt tilin.  Ihmettelin sitä pankkini johtajalle, joka oli jotenkin välttelevä ja salamyhkäinen; piilotteli jotain paperia kyynärpäänsä suojassa.  Sanoin, että ainakin siellä korkeakorkoisella on rahaa.  Sekin tyhjennetty!  Johtaja irvaili, että tainnut mennä ruokaan ja kaljaan kaikki rahat.  Suutuin ja heräsin.  Kello oli liian paljon.  Taisin kirota puoliääneen.  Kahvi rauhoitti ja menin tietsikalle, jumissa! En päässyt omille sivuille, en mihinkään, paitsi pasianssille.  Jaa, että loppuikä sitten pasianssin peluuta.  Suljin koneen ja mökötin aikani.

Kissa tuli sisälle ja meni tietsikkatuoliin päiväunille.  En raaskinut sitä herätellä, vaikka teki mieli vilkuilla, olisiko koneella tapahtunut jotain myönteistä.  Mökötin lisää.  Lopulta lämmitin mikrossa eilisen perunamuusin ja lihapullat.  Pullia jäi vieläkin vaikka leivän päällä syötäviksi.  Syöminen auttoi mökötystautiin, täytti mahankin.  Kissa heräili ja pesi itsensä ulkoilusiistiksi.  Laitoin koneen käyntiin, joka käski vaihtamaan firefox-ohjelmaa (tai sinne päin).  Ja se onnistui!  Elämäni oli taas uomissaan.

Hain puutarhasta ämpärillisen omenoita.  Kissa oli päätyovella jo odottamassa.  Oli varmaan kuullut, kun aikaisemmin oli uhannut mennä omenanhakuun.  Kissa eksyi puutarhaviidakossa minusta monta kertaa ja naukuili sitten kysellen olinpaikkaani.  Suurimpaan omenapuuhun se kiipesi  tapansa mukaan ja oli sitten leuhkan näköinen ja varmisti, että varmasti sen näin.  Muistin kehua sitä kovasti.  Omenat olivat hyvän näköisiä, joskin normaalia pienempiä.

Katselin sitten netistä omenapiirakkareseptejä.  Toinen toistaan herkullisempia ovat.  Kirjoitin ylös puuttuvat mausteet, koht. pitkä lista tulikin.  Yleensä houkuttelevienkin reseptien toteutus kaatuu, paitsi laiskuuteen, myös siihen, ettei ole sitä ja sitä maustetta.  Nyt aion hankkia kaikki tarvittavat yrtit, heti huomenna, kun kauppaan menen.

Puolen viikon maissa sitten herkutellaan omenapohjaisilla piirakoilla, uskoisin.