En kaipaa luksusluokan Fiatia, vaan valoa lisää tähän vuoden valoisimpaan aikaan.  Katuvalotkin palavat öisin.  Se on hyvin ennakoitu siltä, jolla on hallussaan katulamppujen katkaisin. 

Talvella ne sammuivat aina iltakymmeneltä jättäen kansan pimeydessä vaeltamaan.  En piruuttani laittanut edes pihavaloja ajatellen, että törmäikööt oikein kunnolla humalaiset kapakasta palailevat.  Tosin talon nurkka säilyi ehjänä.  Niitä humalaisten tuureja!

Nyt, kalenteraaliseen kesäaikaan valot palavat läpi yön.  Ihmettelen vain, että ketä varten?  Johdonmukaista olisi polttaa niitä myös päivällä, sillä kesäyön hämärä vallitsee nytkin,  kellon ollessa 11,50.  Miten lie Utsjoella?  Asuneeko kukaan blogilukijani siellä päin, yöttömässä yössä?  Tunnustakoon heti, ettei tarvitse tulla sinne asti tunturiin kapuamaan ja sieltä valoa tähystämään ja blogikaveria itkemään.

Tänään on määrä mennä vaimon siskon tyttären tytön rippijuhlille.  Lahjakin on ostettu:  turkoosikivillä varustetut korvariipukset kätkettynä ufo-muotoiseen puurasiaan.  Kaikki taitavaa paikallista käsityötä.  Uudesta, hienosta satamarakennuksesta ostettua.

Tuo edellinen oli mainos, mutta silti totta!  Käykää vaikka katsomassa, ette pety.  Heinäkuun puoliväissä sataman seudulla vietetään riehakkaita palvimarkkinoita, joissa saa sukupuoleen tai suuntaukseen katsomatta nautiskella yllin kyllin mehevän herkullista - tosin maksullista - lihaa.  Eikä sen nauttimisesta sakoteta.

Viime vuonna ostin itse vasta toisena palvipäivänä.  Ja se oli yhä niin kuumaa, että siinä melkein kielensä poltti vielä kotonakin.

Fiat nox!