Joo kyllä, lehdessä luki, että nyt pitää oikeasti harjoitella juhannusta varten. Että jaksaa sitten jatkaa juhlimista raskaan kaavan mukaan. On helpompi sitten hukkuakin, kun on vesi lämpöisempää ja muutenkin valmiiksi veden äärellä.
Kyllä sen kaupassa huomasi, että ihmiset syövätkin enemmän kuin tavallisempana arkipäivänä. Muutamat kuuluivat valittavan, kun perunasalaatti oli lopussa. Itse nappasin lähes viimeiset tonnikalasalaatit. Hyllyyn jäi yksi, ihan niin kuin kiusaksi. Jollekulle yksinäiselle vapun viettäjälle. Tungostakin - ja hellettä - riitti kuin ainakin juhannuksena. Illaksi kylä kyllä hiljenee niin, ettei varmaan huomaa eroa kalmiston ja keskustan välillä.
Meilläkin kotona menee lujaa, söimme äsken kolme kylmää nakkia kumpikin. Ulkona yksi nuori siili lipitti innokkaana raikasta vettä hellepäivän jälkeen. Kissallekin olen tarjoillut ulos kun ei se onnellinen suostu tuhlaamaan aikaansa sisällä. Pakolliset rapsutus / silitys - toiminnotkin toimitetaan pihapenkillä - ja mieluummin nopeutetulla aikataululla, kiitos.
Yksi tuttu on kiinnostunut ostamaan Volvoa itselleen, kun vaimo oli hukannut autonsa varkaille Turussa. Vaimo ei ollut kelvannut. Nirppanokkia, ne turkulaiset. Kauppa jäi mietintään ja parin satasen mielipide-eroavuuteen. Ostaja miettii viikon, kun lähtee viemään rekkakuormaa Espanjaan ja se kestää viikon. Jos kauppa syntyy, niin sitten jään kesäksi jalankulkijaksi. Tai jos autokuumetta nostattaa, niin hankin sitten jonkin pienemmän, neljällä pyörällä varustetun kauppakassin.
Se autokuume iskee yhä harvemmin, mutta näin keväällä etenkin on varottava tiettyjä myytävänä-palstoja. Niissä kun niitä pasilleja muhii rivien välissä - ja etenkin niissä kuvissa etumaskin rakosissa. Jos eksyy autoliikkeeseen, on potilas jo menetetty tapaus. Onneksi olen niin mahdottoman laiska lähtemään edes auton hankintaan. Tai vapun juhlintaan.
Juhlikaa te nuoret tai hyväkuntoiset. Kysyn sitten ylihuomenna kuulumiset.