SusuPetal kirjoitti jokin aika sitten miehistä, jotka istuvat ketarat levällään busseissa vieden näin kaiken tilan toisen tulla viereiselle paikalle muutenkin käytävän täyttävässä ruuhkassa. Kommentoin siihen, että minä ainakin istun linjurissa nätisti jalat vierekkäin, niin mies kuin olenkin - ainakin omasta mielestäni. Ja vaimo vakuuttaa ihan samaa.
Tuo jalkojen sijainti tuli testattua mennen tullen 30 km:n matkalla maanantaina. Sehän on perinteisesti meidän maalaisten kaupunkipäivä. Silloin ei ruoho kasva, lehmät ammu, eivätkä siat röhki.  Istuin siis paikalleni polvet siististi toisiinsa nojeten ja katselin bussin sivuikkunasta tuttuja maisemia. Tuossa  vanha kivinavetta katto pahasti nuokallaan. Pitkä suora, molemmilla puolin useita hevoshakoja ja ainakin parikymmentä ravuria liikehtimässä lämpimikseen. Useita varsoja omassa aitauksessaan. Muutama kilometri ja taas ravitalli ja rivitalonpätkä majoitustarkoituksessa. Melkomoista hevostelua.
Vilkaisin jalkojani: ne röhnöttivät komeasti levällään! Voi mun päiviäni. Olenko siis sika tai muista piittaamaton sovinisti?  Viereiselle paikalle ei ollut tullut ketään, vaikka olin lähtiissä pessyt naaman ja kainalotkin. Missä oli viehätysvoimani? Tosin vapailla paikoilla istui vain (muita) eläkeläisiä ja koululaisia, eikä yhtään misssuomen perintöprinsessaa, että olisin voinut todella katsastaa vetovoimani jalat levällään.

Tulomatkalla sama juttu sekä jalkojen että kanssamatkustajien suhteen. Tosin vapaita paikkoja oli vielä runsaasti ihmisten valita paikkansa, joten koe ei ollut tieteellisesti pätevä. Mutta miehen jalat pysyvät väljästi erillään, ellei niitä sido remmillä yhteen. Se on tuuletusjuttu.

Naisille voisi kyllä tehdä seuraavanlaisen testin:
1. osio    Kiinnitetään sepaluksella varustettuihin housuihin kaksi pingispalloa ja nakinpuolikas ja puetaa
               naisihmisen päälle. K.o. henkilö talutetaan bussin penkille istumaan ja kokeen valvoja merkitsee
               muistiin tai videoi jalkojen asenno 30 km: matkalla.

2. osio    Sama kuin edellä, mutta housut varustetaan kahdella tennispallolla ja puolikkaalla sisisellä
               lenkillä.

3. osio    Edelleen sama varustus ja matka, mutta varustuksena kaksi keitettyä kananmunaa ja kuorittu
               banaani. Perillä sörsseli arvotaan kanssamatkustajien kesken.

Siitä vaan kokeilemaan, arvon naiset. Koette, ettei miehen ole mitenkään helppoa istua sivistyneesti. Edes kotona, saati sitten fiineimmissä paikoissa.