mutta näkyykö se palkassa.  Jos joku muu, kuin eläkelaitos, maksaisi minulle tästä päivästä, niin eipä maksaisi,  vaan antaisi potkut.

Niin mitään tekemätön oli päiväni, en tikkua ristiin laittanut.  Sitä paitsi tikkujen laittaminen ristiin toisiinsa nähden tietää huonoa onnea.

En ole taikauskoinen, mutta varmuus on paras vakuutus.  Enhän kävele tikapuiden alitsekaan, sillä sieltä voisi tippua maaliämpäri päähän. Tai tönäisisin tikapuut nurin ja se tietäisi taatusti huonoa onnea tikapuille kiivenneelle henkilölle. 

Tai sille mustalle kissalle, jonka nähdessäni pitäisi sylkäistä kolmesti vasemman olkapään yli.  Kyllä siinä suu olisi tuhkankuiva hyvin äkkiä, kun sentään näen tuon mustan Kulkurin aika tiuhaan päivän mittaan.

Öisin en niinkään, kun yökin on kissan tavoin silkinmusta ja täynnä odotusta.  Kuten laulu sanoo, mutta ei kerro, mitä pitäisi odottaa.  Lie ollut sanoittajallekin hieman epäselvä asia.  Tai sitten kohde ei rimmannut laulun poljentoon.  Vai miten se ilmaistaan?

En siis pannut sitä tikkuakaan, enkä tällä iällä mitään muutakaan.  Kaupassa en käynyt, rahaa oli mutta ei asiaa.  Tai itse asiassa kuultuna sanoisin, että pitäisi käydä kaupunkikaupassa ostamassa jotain jalkaan pantavaa.  Sellaista, jossa on kaksi lahjetta ja joiden yläosa sulkeutuisi toisiaan vastaan vatsan kohdalta, mieluummin vetoketjulla, jonka voisi vielä vyöllä varmistaa.

Matkaa on kuitenkin kolme peninkulmaa ja kaikki myytävät housut ovat joko lahkeistaan liian pitkiä tai vyötäröstään anorektikoille tarkoitettuja.  Joten on helppo siirtää sitäkin matkaa huomiseen tai sitä seuraavaan päivään.  Kuten myös parturissa käyntiä, sienimetsään lähtöä, luvatuille vierailulle menoa ja sataa muuta juttua.

Niinpä en ole tänäänkään tehnyt mitään edellä mainituista ja pärjään silti ihan hyvin.

Ehkäpä jonain päivänä, mutta ei sentään manjana!