Käyn ensin tekemässä hytkyleivän, että jaksaa naputtaa...
No niin, leuat jauhavat ja sormet painavat näppäimiä. Kiva katsella lumesta kuohuavaa maisemaa ikkunaruudun lämpimältä puolelta. Tosin hieman säälittää työstä riippuvaisten kurja aamu. Ei ole hääviä esimerkiksi Malmin Polgaralla odotella napaseudun viimassa taksoa, joka ei varmaan ole oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Prkletto, sanoo Polgara varmaan useaan otteeseen.
Aamulla avatessani makuuhuoneen säleverhot luulin ensin jonkun varastaneen maiseman. Postilaatikolle kahlatessa tuntuivat puheet ilmaston muutoksesta höyrypäiden höpinältä. Että kohtako täällä maissia viljellään kun talvi tekee tuloaan maaliskuun lopussa ja peltoja kynnetään toukokuussa lumiauroilla. Juhannuksena pidetaan Mannerheimintiellä homojen valjakkokilpailut. Maali on tietenkin ratsastajapatsaan luona. Jäänmurtajatkin pääsevät vihdoin varsinaisiin töihinsä heti heinäkuun alusta, kun Kotka Rankki on ahtojään saartama. Rautateilläkin on kaikki junavuorot peruttu ettei sattuisi harmittavia myöhästymisiä. Maanteillä pyritään pitämään auki ainoastaan elintärkeät reitit Alkon myymälöihin. Kaikenlainen juopottelu jopa auton ratissa on suotavaa, koska ainoastaan juopon tuurilla tässä säässä pärjää eikä palellu, vaikka ojaan ajaisi. Jos vain lämmikettä ja hauskaa seuraa riittää. Etelän lämpöön on turha haikailla, koska lentokoneiden siivet ovat lumen ja jään raskauttamat. Kerosiinin, bensan ja dieselin hinta romahtaa, koska juuri kukaan ei osta polttoainetta muuhun kuin öljylamppuunsa. Sillä sähköt ovat tietysti taas katki. Onneksi sähkön hinta pysyy vakaan korkeana eikä laskutus pääse keskeytymään. Pitäähän sähköyhtiöiden osakkaiden toki saada miljoonaosinkonsa. Kevään laturetket, mäkikisat ja hiihtokilpailut on kaikki peruttu liiallisen lumentulon ja tuulen vuoksi. Samasta syystä kaikki sisäkisat on peruttu kuplahallien romahdettua. Kansa rikastuu ihan huomaamattaan, koska posti ei tuo perille enää edes Fortumin laskuja. Pentti Linkola hykertelee hirsimökissään ja laskeskelee, miten pitkä lumipyry riittää eliminoimaan 90% kansasta joutavina loiskuluttajina.

Että antaa sään jatkua. Kunhan ei pyrytä omaan tupaan. Kun pitäisi kohta ryhtyä ruuanlaittoon. Jos eivät ne sähköt mene poikki. Silloin pitää ryhtyä taas kylmäköksi ja tehdä lisää voileipiä erilaisilla päällysteillä.