Säätiedotuksessa ovat ottaneet tavakseen luvata epävakaata tai vaihtelevaa säätä.  Minusta se vaikuttaa hyvinkin vakaalta: koko ajan sataa!  Rahaa kyllä säästyy, kun ei viitsi lähteä edes kauppaan.  Vaikka joskus on ihan mukavaakin tunkeutua myrryskeliin ja leikkiä olevansa sitkeä suomalainen, mutta että oikeasti pitäisi tulla kotiin uikuttavana ja uitettuna, se ei ole yhtään mukavaa eikä itsentuntoa nostattavaa.

Jäin joutessani katsomaan olympialaisten ratsastuskisaa, jossa komeat hevoset hyppivät esteiden yli yrittäen samalla pitää kaviot kasassa, etteivät esteet kolisisi maahan.  Mies tai nainen yrittää taas pysyä sen hevosen selässä ja taputtaa lopuksi hevosta lautaselle.  Tyylikkään näköisiä kyllä ovat, mutta  vain hevonen on kaunis ja hikinen.
No, tänään uusintaan kultamitalista olivat päässeet kanadalainen ja ruotsalainen ratsukko ilman virhepisteitä.  Omatunto lievästi soimaten eilisen vuodatuksen vuoksi olin tietysti ruotsalaisen puolella.  Hän ratsasti nopeasti ja muutenkin hyvin, mutta viimeisellä muuriesteellä yksi feikkitiili putosi:  neljä virhepistettä.  Sitten oli kanuskin vuoro, sama aika, mutta ilman virheitä.
Siis ei vieläkään Ruotsille kultaa Pekingistä.  Yksi mahdollisuus on vielä.  Yhdysvaltojen naisten jalkapallon potkijoiden valmentaja on ruotsalainen.  Jos he voittavat loppuottelun, niin...  Vähän kaukaa haettu, mutta osaahan DN siitäkin repiä, jos ei muuta ilmene.  Lycka till!

Tuosta esteiden ylityksestä juolahti mieleen eräs mieltä askarrattanut juttu.  Nimittäin en muista ajankohtaa, jolloin opin lukemaan. Ennen Helsingin olympialaisia kumminkin.  Mutta äsken koin oivalluksen hetken: Äiti kertoi aikanaan, miten olin lukenut lasten kuvakirjasta  pientä runonpätkää, jonka otsikkokuvana oli vaikuttava Gallenin maalaama hevonen ja ratsastaja (kuva on yhä verkkokalvolla).
Olin yhä uudelleen lukenut:  ratsu pyrkii eteiseen (piti olla esteeseen).  Lienen ollut viiden vanha.  Siis väärin meni heti alussa.  Minä tyhmä, pitihän se arvata!

J.K.   USA voitti jalkapallokultaa ja samalla mitalin pokkasi joukkueen ruotsalaisvalmentaja, vähän  kuin väärän koivun kautta.  Mutta kumminkin. 
Heja Sverige!