Oli ihan tipalla. ettei meillä vieraillut pari trullia. Onneksi satuin puuhailemaan pihassa tiputtelemassa tuuran kanssa jäitä räystäältä. Näin sivusilmällä, kun kaksi pikkunoitaa epäröi hetken aikaa talomme kohdalla, mutta jatkoi sitten matkaansa. Vaikka en karjunut, huitonut, ilmehtenyt. En yrittänyt näyttää Frankensteinin hirviöltä, Draculalta, Notre Damen kellonsoittajalta. Olin aivan oma itseni. Silti menivät askeliaan kiirehtien ohitse. Kummallista.
En kyllä ollut muistanut varata karkkejakaan. Ja rahaa en anna, sillä joku roti se pitää olla kerjäämiselläkin. Paitsi Alkon kulmilla vapiseville lihahyytelöille annan aina pari euroa, sillä he ovat tosi tarpeessa. Elleivät sitten puhu romaniaa. En kyllä erota, vaikka sitten puhuisivat draculaa tai kroatiaa tai serbiaa, en silti antaisi latin latia. Suosin vain kotimaisia juoppoja. Voisinhan olla itsekin yksi heistä. Paitsi ei ole ollut koskaan varaa juoda itseään deekikselle. Eikä aikaa. Nyt eläkkeellä olisi aikaa, mutta se vaatisi nuoren miehen peruskuntoa. Ei tällä fysiikalla pääse edes pohjalle. En siis ole edes täysi nolla.

Niin, onneksi ei tullut päästäisnoitia, kun ei ollut karkkia. Ensi vuonna ostan ison määrän suklaata ja syön sen itse hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Mämmin jätän väliin, yhden puolilöysän kananmunan viipaloin vaalean leivän päälle. Siinä sotkeutuu sormet mukavasti ja niitä imeskellessä menee aika kuin siivillä - sohvalla maatessa.

Minusta ihmisen pitää tehdä sitä, missä hän on hyvä. Sitä sohvajuttua harrastin tänään kahdesti. Onnistuin molemmilla kerroilla vaipumaan uneen. Yrittäkääpä itse! Tosin tuohon sohvalle ei juuri muita minun lisäkseni mahdu. Paitsi kissa, kun siirrän oikean sääreni sohvapöydälle. Ei, ei se ole tekojalka. Sohva vain on sävelletty ylipainoiselle yksijalkaiselle ja mustalle kerälle. Niitä Saariahon kaijan moderneja juttuja. Onnistuu se uinahtaminen siinäkin metakassa. Kissa ja minä olemme kovahermoisia ukkoja, mitä nukkumiseen tulee. Kuolossa mekin vasta kalpenemme! Me poijaat, kansan urhokkaat.

Pysykää tekin tiukasti asialinjalla, jos kommentoitte. Eikös se hiljainen viikkokin ala juuri koht`sillään. Korkeintaan lampaanviulu soi haikeasti ja kevät soittaa kissan kelloja - ellei niitä ole poisleikattu.