Eiliseen iltahämärään lintulaudan alle kokoontui jo kolmen siilin seurakunta virittelemään kuoropuhkuntaa.  Kaksi oli viimekesäistä poikassatoa ja yksi kookkahampi.  Hyväkuntoisilta ja reippailta näyttivät - ja nälkäisiltä.  Piti jo tänään kauppareissulla varata lisää kissanraksuja perusravinnoksi.

Samoin viritteli läheisessä koivussa instrumenttiaan mustarastas.  Vireessä kuului olevan.  Olisivatkohan samat kaksi paria tänäkin vuonna pesimässä.  Ahkerasti ovat kaikki neljä keltanokkaa ainakin syöttöpaikalla kuopitelleet ja nokitelleet.  Äsken tosiaan kuulin ensimmäisen lauluharjoituksen.

Kylmänkalseita ovat vielä yöt, varjopaikoissakin ihan kinoksen tapaista.  Kyllä se siitä silti oikeaksi kevääksi kääntyy.  Leskenlehdet varovasti kurkistelevat tien hiekkaisesta ravista.  Ja helmililjat talon eteläseinustalla.

Pitäisi huomenna käydä raparperimaalla.  Todennäköisesti siellä puskevat jo pintaan terveen punaiset kärkimollukat.  Tulee jo valmiiksi vesi kielelle ajatuksesta, että saa kunnolla purra tuoretta raparperin vartta.

Nami!