että yö on päivää pimeämpi.  Kuitenkin hämärä päivä on masentavampi kuin pimeä yö.  Jo työssä ollessa, kun pahimmat kiireet alkoivat olla ohi ja virittäytyi tammikuun talviloman viettoon, niin tuntui kovin turhalta raahautua pilkkopimeällä työmaalle.  Tuntui, että viikon työt olisi voinut tehdä parissa päivässä.  Kuitenkin melkein päivittäin tuli viime hetken tilauksia, joilla oli tulenpalava kiire.  Joten kiire ja lötköily vaihtelivat koko ajan.

Nyt ei kiire iske.  Mitä nyt joskus aamuisin vessaan.  Ja sekin silloin, kun on hirsiään vedellyt liian pitkään.  Onneksi rakko on vielä sen  verran kestävää sorttia, ettei yleensä keskellä yötä hälytä.

Tosin tänä aamuna siinä kuuden aikaan oli eteisessä harvinaisen vilkas liikenne.  Ensin vaimo tönäisi viereltä vuoteessa, että hei, ovikello soi!  Totesin unisen kiukkuisena, ettei mikään soinut!  Tiesin siitä, että vaikka en kellon tai puhelimen soittoon sillä siunaamalla herää, niin aivokoppaani jää kiertämään jälkikaiku.  Eikä tällä kertaa sieltä löytynyt minkään sortin kilinää tai pirinää.

Vaimokaan ei sen enempää protestoinut.  Lahjakkaana nukkujana tipahdin takaisin unen syövereihin, mutta ilmeisen pian havahduin takaisin maailman todellisuuteen pissahädän muodossa.  Nappasin taskulampun reitin näyttäjäksi, mutta eteisessä olikin jo vaimo tulossa vessasta ja lisäksi kissa pyöri molempien jaloissa ulosmenoaikomuksineen.  Kun kerran porukka oli jalkeilla, niin päätti se käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Vaimo päästi kissan, minä pissan ja kun takaisin petiin palasin, niin oli jo rauha talossa.  Hetken heilahti mielessä, että ennen vanhaan olisi pitänyt olla vajaan tunnin kuluttua haahuilemassa pilkkopimeälle työmaalle.

Hetken aikaa olin ihan onnellinen.  Kolmen ja puolen tunnin kuluttua heräsin tyytymättömänä.  Eikä paljon maailma valaistunut, vaikka avasin makuuhuoneen säleverhot.  Sisälläkin tuntui aika viileältä, patteritkin tuntuivat olevan horroksessa.  Kääriydyin takaisin täkkini suojaan.

Ihan vähän hymyilytti, kun saattoi tehdä juuri haluamallaan tavalla.  Ei edes vaimo hätyyttänyt, vaikka oli jo ylhäällä.

Tosin kohta itselläkin kolotti kahvihammasta, joten...