Emme me asu varsinaisesti rallireitin varrella, mutta kun pikataipaleita on tuolla Moksin ja Surkeen tienoilla, niin iltapäivällä on turha yrittää auton kanssa mihinkään.

Tosin  ei tarvinnutkaan, sillä kauppareissun hoidin jo eilen.  Ruokapuodissakin kävi melkoinen sutina, kun mökkiläiset ja rallikansa huuhaili hyllyjen välissä.  Kävi hyvä tuuri, kun kolmas kassa sattui koneelleen juuri sopivasti niin, ettei tarvinnut jonotella.  Ja kotiin ajoin kiertotien kautta ysitien alittaen.

Tänään kävi Petäjäveden tiellä monituntinen hurina tuhansien autojen madellessa ysitien risteykseen normaalin liikenteen sekaan.  Löysipä muutama kymmenen paikallistuntemusta omaava ajaja meidänkin kapealle tielle, josta pääsee sitten päätielle vähän lähempänä kaupunkia.

Kissakin jo katseli ohi räyhääviä, kuraisia autoja siihen tyyliin, että pitääkö painua syvemmälle pensaisiin.  Oltiin sentään vaimon kanssa turvana.

Huomenna voi taas kuunnella rauhassa talitintin poikaslauman vinkumista niiden kerjätessä ruokaa ja oravatkin varmaan uskaltautuvat pähkinää nakertamaan.

Toivottavasti poliisi on kerännyt liikenteen seasta kaikki kännikalat talteen, niin maailma olisi huomenna taas vähän turvallisempi paikka elää.

Taitaa olla turha toive!