Yksi nimeltä mainitsematon tyyppi on aivan vetämätön. Valvoo myöhään, nukkuu myöhään, käy ulkona muka jotain talviteloille laittamassa, siirtää yhtä penkkiä toiseen paikkaan, sitten pistää tupakaksi ja kissan kanssa ihmettelee pihassa tapahtunutta merkittävää muutosta. Tuo siihen vielä puolilahon pihapöydän ja jää ankarasti miettimään seuraavaa tointa: menisikö sisälle päikkärille vai koneelle. Piti tehdä uuniin lihamakaroonilaatikko, mutta munat jäivät eilen ostamatta. Pakko tyytyä pussikeittoon ja ruisleipään. Sen jälkeen voisi vaihteeksi levätä - tai istua tiekkarilla. Ja odottaa tiistain Sopranosia. Helppo samastua päähenkilöön - turhautunut tappaja. Minäkin tapoin kesällä useita itikoita. Paarmat pysyivät onneksi poissa, kärpäsiä menehtyi muutamia hämärissä olosuhteissa. Todistajat ovat kadonneet. Tosi vilkas kesä! Ja syksy sen kuin kiristää tahtia: olen kirjoittanut jo monta tunnustuksellista blogia.

Olisi kylläkin ihan oikeitakin hommia tehtävä, mutta laiska töitään laskee. Tuo konjakkikin tuossa näytön vieressä ilkkuu, että etpä saa edes korkkia auki, senkin vätys! Vaimo varmaan sanoisi samaa, jos olisi entisessä kunnossaan.

Oikeastaan voisin ruveta kauppaamaan joutoaikaani. Sen voinkin hinnoitella eri kategorioihin. Halvin on lonkanvetoaika, tuntitaksa vain viisi ekua. Toiseksi halvin on huuhailuaika, jolloin ollaan tekevinään sitä sun tätä, 7 E/h. Tupakkataukoaika on terveyshaittojen takia lähes ilmaista, mutta huvivero nostaa maksun kymmeneen euroon / tupakanmittainen tauko.  Seitsemän päivää lehden lukutauosta joutuu sentään pulittamaan 20 euroa, mutta jos pystyy lukemaan ja katsomaan lehden alusta loppuun, palkitaan kolmella kympillä. Muttä älkää tehkö sitä kotona, varsinkaan lasten nähden. Sinisten ajatusten ajattelemisesta ei veloiteta mitään, jos voi todistaa ettei ajatusten väliin tunge pomon ärheää naamaa. Siinä tapauksessa veloitus on kaksikymppiä per siniajatus (keston ollessa mainostaukoineen korkeintaan 45 minuuttia).
Laatuaika on myös veloitukseton, jos asiakas pystyy, vaimon kanssa rakastellessaan tai lasten kanssa leikkiessään, olemaan koko viikonvaihteen illat ilman kelloa, kännykkää tai tietokonetta. Riketapauksissa veloitus onkin 200 euroa /ilta.

Tällä viimeksimainitulla aionkin vaurastua. Mitä sitten rahoillani aion tehdä? Sitä en jaksa edes ajatella. Voisiko joku ajatella puolestani. Maksan siitä hyvin - sitten rikkaana.