Rosvo-Roope on palannut eläkkeeltään takaisin.  Muistattehan sen Tauno Palon näköisen merirosvon ja naistenkaatajan.  Joka nöyrtyi lesken edessä joutuen saman tein naimisiin.  Vietti sitten rosvoaikaansa pitemmän uran lossarina.  Taisi olla Kärkisten salmessakin hommissa, kunnes sen korvasi komea silta, jossa oli samaa ylväyttä kuin Taunossa.  Sillan toteuttaja, Pekkarisen Mauri, ei ole läheskään yhtä komea.

Ei siis ihme, että Roopen oli pakko palata entiseen ammattiinsa.  Aloitti Itämerellä valtaamalla ison rautalaivan, poliisiksi pukeutuneena.  Oli valitellut sitä, että ennen laivat oli puuta, hiiohoi, ja niitä oli helppo polttaa poroksi.  Etsi sieltä Oolannin neitoa, mutta ei ollut neito enää neito, joten jätti homman sikseen. 

Nyt on pelko suuri Kokkolassakin! Saaneeko Roope palkkansa, vai pitääkö turvautua palkkaturvakeskukseen ja eduskunnan oikeusasiamieheen sekä EY-tuomioistuimeen.

Pitäisi Roopen yrittää politiikan kautta.  Suora toiminta ei leivälle läskiä levitä.

                                                 ***

Paavi on kanssa pistänyt tuoksumaan ja levyttää albumia samassa paikassa, jossa Beatles tapasi nauhoittaa.  Ottaisi, noin niinkuin varmuuden vuoksi, duettokaverikseen Madonnan, kun on itse vielä melkoinen noviisi laulujutuissa.  Taitaisi muutenkin musiikkipiireissä vedota enemmän Madonnan voimisteluesitykset kuin Paavin kädenheilautus.

Voisivat laulaa yhdessä sen Armin ja Dannyn "Tahdon olla sulle hyvin hellä".  Siinä laulussa paavillinen siunausele voisi olla videolla hyvinkin tehokas.

                                                  ***

Katselin sateisia Kalevan kisoja.  Sade korosti mukavasti kilpailuja, tunnelma oli ihan vastaava, kuin paikkakuntamme pitäjänmestaruuskilpailuissa 70-luvulla.  Tulostasokin oli lähes yksi yhteen.

Suomalaiset kuulamörssärit ovat harvinaisen solidaarista porukkaa.  Kun yksi jäi ihan vahingossa kiinni douppiaineesta muutama vuosi sitten, niin muutkin pudottivat heti tulostasoaan pari, kolme metriä.  Siinä toteutui taas talvisodan henki:  kaveria ei jätetä!

Nyt kuulakisan voitti pitäjänmestaritasoinen mörssäri tuloksella, jolla Matti Yrjölä pärjäsi 60-luvulla.  Oli taatusti puhdas urheilija, tämä uusi mestari.  Siitä voisi jakaa ylimääräisen kunniamerkin.  Että uskalsi tulla pukkimaan niin sanotusti kylmiltään.

                                                 ***

Kyllä puku tekee miehen - ja yhtälailla naisen.  MM-uintikisoissa on tehty jo 30 maailmanennätystä, kiitos mullistavan kokovartalouimapuvun.  Ja entiset mestarit pikkiriikisissä uimahousuissaan ovat katkeria.

Niin olen minäkin:  enää ei voi tietää, että uivatko siellä miehet vai naiset.  Pitää päätellä nimistä.

                                                 ***

Mutta silti maailma kiertää rataansa.  Pikku sirut eivät sitä sivuraitelle suista.