Tuo ysitien pohjoinen risteys Korpilahdella on paha paikka.  Heinäkuussa henkilöautolla ajanut autoilija kuoli bussin kääntyessä keskustaan päin kuskin huomaamatta yhtä pientä henkilöautoa, joka ajoi Jyväskyään päin.

Tällä kertaa neljä henkilöä loukkaantui rekan törmäillessa kahteen henkilöautoon ja toisen rekan vielä ajautuessa samaan sumaan.  Vielä äsken käydessäni täältä mäen päältä katsomassa tilannetta, niin siniset valot vilkkuivat pimeydessä, useita rekkoja jonotti läpipääsyä, kun eivät voineet peruuttaa kiertotielle.

Jo sunnuntaina pohjoinen risteys oli yhtä iljannetta, sillä se sijaitsee notkossa ylittäen vielä joen, joka lisää tielle kosteutta ja sitä myöten jäistymistä.  Etenkin rekat ja bussit ottavat vauhtia molempiin suuntiin nousevaan mäkiin, eivätkä useinkaan noudata kuudenkympin rajoitusta peltipoliiseista huolimatta.

Ilmeisesti monilla ammattiautoilijoilla on sisäpiirin tietoa siitä, missä kamerat kulloinkin ovat.  Eilenkin, odottaessani ristyksen yli pääsyä (minuuttikaupalla jatkuvan liikennevirran takia), tuntui pahalta, kun Jyväskylästä päin jyräsi täysperävaunu vähintään sataa.  Jos sen perävaunu olisi siinä alamäessä ajautunut liirtoon, niin...

Ja tänään taisi käydä juuri niin siinä tien alittavan joen kohdalla  Risteysalueesta on muodostunut todellinen vaaran paikka.  Osin vaihtelevan kelin vuoksi ja osin hurjasti lisääntyneen liikenteen takia.  Lisäksi tuntuu, ettei nopeusrajoituksista ole mitään apua, kun niitä ei juuri kukaan tunnu noudattavan.

Pelottava paikka.  Ja vain sadan metrin päässä!