En erityisemmin puolustele rallia, sillä onhan se järjellä ajatellen ihan pellehyppyyn verrattava laji.  Lisäksi ympäristösyistä koko lajin voisi hyvin perustein kieltää.

En nyt rupea kuitenkaan saarnaamaan, kun ei ole lipereitäkään.  Jotenkin vain vertautui formuloihin, joka lajina on yhtä typerä ja lapsellinen.  Lisäksi formuloita katsellessa nukahdan sohvalleni takuuvarmasti.  Puuduttava köröttely kolmeasataa samaa rataa sata kertaa on lampaiden laskentaa tehokkaampi unilääke.

Formulat on lisäksi äärimmäisen tosikkomainen laji.  Muistelen selostajalegenda Kyllöstä, jonka yltiöisänmaallisuus ylitti jopa talvisodan hengen niin, että se alkoi olla jo surkuhupaisaa.  Ja ne yrmeät miehet autoissaan "emmätiijä"- vastauksineen.  Lisäksi natsileikkejä harrastavat isot pomot typerine riitoineen, kun jokainen yrittää kahmia vallan ja isot rahat egonsa pönkäksi.

Räikkönen tuli visiteeraamaan rallimaailman puolelle, ensin formulamaisen yrmeänä ja puhumattomana.  Kartanlukija antoi kaikki lausunnotkin lehdistölle, kun tähti itse piilotteli kypäränsä tai liian ison lippiksensä alla.

Yllättäen jäämies alkoi perjantain mittaan sulaa.  Silmiin ilmestyi valon pilkahdus.  Suomen kesäinen luontoko sen teki, mutta juttua alkoi tulla koko suun täydeltä, jopa selkäkeikkanauruja.  Eikä haitannut yhtään, vaikka metsään menikin. 

Katsojat lienevät saaneet koko rahan edestä.  Ainakin ne, joilla oli omat eväät mukana.  Tuntikausien köröttely kotimatkalla taisi sitten palauttaa todellisuuteen.

Minä vain töllöstä katselin, enkä tainnut edes nukahtaa  - no, korkeintaan kerran tai pari.

Että ralli se on mun rattoni ja iltojeni ilo.  Kyllä sen kerran vuodessa kestää, vaikka sen yhden päivän motissa olinkin.