Kun ei tuo Iisi saamari saa nykyisin mitään aikaan, niin tulin hetkeksi sisälle omien kiireitteni keskeltä ja naputtelen etukäpälilläni muutaman rivin.  Eli sen verran, etteivät huipputerävät kynteni pilaa kokonaan näppäimien kirjainmerkkejä.  Saattaisi muutenkin vajaataitoinen isäntäni (?) sekaantua lopullisesti ja nyrjäyttää loputkin yhdeksän sormeaan.  Kun sillä on muutenkin etusormen nivelessä semmoinen vanha sotavamma, kuten se asian ilmaisee aina, kun jostain tekee kipeää.

Oikeasti kyseessä on työperäinen juttu, vaikka se sanookin, että pääsi eläkkeelle täysin terveenä - Kekkosen tavoin.  On sitä ikäluokkaa, ettei mitään tunnusteta.  Ennen kuin oikeasti sattuu.  Eikä sittenkään, ei mennä lääkäriinkään, kun siellä tulee heti vain vuosi elinaikaa ja muutenkin raihnaistuu.  Sillä se leuhkii alvariinsa, että kun syksyllä osti uudet, vivusta kallistettavat nahkanojatuolit ja uudet sängyt, niin ei ole sen jälkeen selkäkivuista kärsinyt.

En kyllä minä itsekään.  Aluksi vähän vierastin niitä tuoleja, kun ne keikkuivat kuin soutuvene ja yritin niitä kynsilläni omakseni merkitä.  Mutta Iisi oli aika pahana niistä yrityksistä, joten oli pakko hillitä itsensä ja vain kierähtää kerälle ja tyytyä vain naatiskelemaan. 

Tosin näin kesän tullen en aina edes sateen sattuessa malta sisälle muuta kuin tarkastamaan, että kaikki on kunnossa.  Tontin vartiokierros  vie oman aikansa, linnuista en ole jaksanut aikoihin piitata.  Varsinkin, kun tänä keväänä ovat lintulaudan tienoon vallanneet sekä pulut että naakat.  Varmaan kohta kotkatkin ovat vieraina. 

On se kerran grillannut sillä surkealla kiinalaisella keittiöllä.  Ei se ole ollenkaan näyttävän näköistä, varsinkin kun en itse välitä käristetystä makkarasta.  Pidän sentään itseni metsästyskuntoisena, vaikka ikää onkin reilusti yli kymmenen.  Enempi olen huolissani isännän ja emännänkin uumista.  Taidan houkutella ne mukaan kunnon hiirijahtiin.  Onhan se ihan toista, kuin jonkun lätkän seuraaminen siitä lasiruudusta.

Nyt kumminkin yöjuoksuille.  Pitää tutustella alanaapurin nuoreen kissineitiin.  Kovin se on nätti ja ujo, mutta eikohän se siitä.  Olenhan yhä komea ja...

 

IISI:

Kiire tuli Kulkurille yövartioon.  On kovasti olevinaan talon ykkösmies.  Voi olla oikeassakin.  Jospa se valtaa tämän tietokonetuolinkin.  Vaikka ei näin kesän tultua kerkeäkään.

Kukapa kerkeäisi!