syksyn tulleen ja tuli illan päätteeksi sohvalle yöunille.  Saattaa tosin herättää anivarhain etsimään sitä aikaista lintua, joka löytää madon.

Oikeasti Kulkuri ei ole kovinkaan kiinnostunut pikkulinnuista, kun niitä on tänäkin kesänä pyörinyt pihassa pähkinöitä napsien isoin joukon.  Siitä se tulee ikään kuin sokeaksi lintujen touhuille, eikä viitsi edes esittää vaanimisleikkejä.  Vielä viime kesänä se hiipi heinien seassa esittäen suurta mustaa metsästäjää.

Liekö jo ikä rauhoittanut, kun ei ole kevään jälkeen edes mielileppiinsä kahahtanut.  Vaikka oli koko kesän sen verran hoikassa kunnossa, että oletin sen ämäm-kisoihin treenaavan.  Ei se kumminkaan, mutta on ruvennut ahkeraan mahaansa täyttämään useampaan kertaan päivässä.  Uumaan on tullut selvästi paksuutta, vaikka hoikkapoika on vieläkin.  Varmaan pitäisi kesän jäljiltä madottaakkin.

Tänä iltana se oli oven takana jo odottamassa, kun tapani mukaan päivitin kissitilanteen.  Meni suoraan sohvalla peseskelemään ja nukkuu nyt kaikessa rauhassa.  Selvät merkit siitä, että kissan kesä on mennyt ja on aika siirtyä lämpimiin tiloihin ainakin yön tunneiksi.

Kyllä kissa tietää, sanoisi Vennamokin.