mutta ei kohdalle osunut.  Se ukkonen.  Kiersi tuosta takaoikealta Muurameen päin.  Kerkesi silti aiheuttaa jotain katkosta tk-yhteyksiin, joten suljin koko aparaatin muutamaksi tunniksi.

Kestin sen kuin mies ainakin, eivät edes kädet pahemmin tärisseet.  Ajankuluksi kävin jopa kaupassa täydentämässä oravien pähkinävarastoja.  Kassaihminen ryhtyy heti puhumaan oravista,  varmaan olen SE oravaukko.  Samalla ostin kuumaa grillikylkeä, kun sateen runsauden vuoksi en voinut itse grillata.  Jopa lottosin viisi riviä, mutta unohdin katsoa oikean rivin.  Varmaan yöllä näen unta olevani rikas mies. 

Kissa on käynyt pihassa pari, kolme kertaa tarkistamassa, että kaikki on täällä hyvin.  En tiedä sen lymypaikkaa, kun on vieraillut kotona aivan kuivin karvoin.  Kaipa se on sen verran opiskellut, että on saanut sisätöitä.  Voisi tuoda tilinsä isännälleen, kun minä sen sentään elätän omilla varoillani.  Aikaisemmin kesällä sade ajoi sen sisälle, mutta nyt lienee sopeuttanut itsensä vallitseviin olosuhteisiin.

Pitänee sopeuttaa itsenikin, sillä alkaa tuntua kesäaika vuosi vuodelta yhä märemmältä.  Harkitsenkin itselleni jonkinlaista homesuojausta.  Sehän on vaarana, vaikka ei kastuisikaan.  Päivänokosilta herätessä on syytä tarkistaa pintansa, ettei se ole homekerroksen peitossa.  Ennen mainittiin vanhaa ukkometsoa homenokaksi.  Nyt ilmaisu voi saada uuden merkityksen.

Olin minä kerran Ukkometsossa kertausharjoitusten puolikurssijuhlissa kuuntelemassa Armia ja Dannya.  Armi oli ihana ja lauloi Dannya puhtaammin tahdon olla sulle hyvin hellä.    En ruvennut uskollisena ukkomiehenä naisia tanssittamaan. Danny puolestaan oli vahemmän uskollinen ukkomies omalle Liisalleen. Illan edetessä alkoi liepeille kerääntyä armeijan käyneitä jermuja - olimme siis asepuvuissa.  Taputtelivat olalle ja kertoivat armeijavitsejä, kunnes taputukset yltyivät yhä voimallisemmiksi ja puheet kitkerämmiksi.  Joten katsoimme parhaaksi poistua majoitustiloihimme.  Joka olikin hyvä asia, sillä harjoitus jatkui aamulla täpöllä ilman tuoreita mustelmia.

Eivätkä ne kertausharjoitukset hukkaan menneet. Senkin harjoituksen opetus oli se, ettei pidä jäädä tuleen makaamaan, vaan pitää siirtyä hyvissä ajoin etukäteen valmisteltuun väistöpaikkaan.

Ravintola Ukkometsokin on mennyttä aikaa, kuten Armi-parkakin.  Danny se vaan jaksaa pystytellä taas uutta showta.  Luulisi silläkin olevan parempaa tekemistä, vaikka Liisa sen jättikin.

Minulla on sentään omani.